Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei deputati ii scriu presedintelui Channel 4: Documentarul despre romani este inacceptabil

romanians ar coming

Deputatii PRU Bogdan Diaconu, Virgil Guran si Paul Dumbravanu i-au scris lorului Terence Burns, presedintele postului Channel 4 din Marea Britanie. Acestia ii cer sa opreasca difuzarea documentarului The Romaninas are coming si sa [rezinte scuze cetatenilor romani pe care i-au jugnit cu acest documentar.

Iata scrisoarea deputatilor adresata presedintelui Channel 4:

"Către

Lordul Terence Burns CMG

Președinte al postului de televiziune Channel 4 din Marea Britanie

Membru al Camerei Lorzilor

Stimate Lord Terence Burns,

Postul de televiziune Channel 4 a început din 17 februarie 2015 difuzarea documentarului ”The Romanians are coming”, o descriere jignitoare la adresa cetățenilor români care lucrează și trăiesc în Marea Britanie, care greșește atât prin generalizări nepermise unui jurnalism de calitate, cât și prin confundarea minorității rome cu populația României.

Având în vedere faima de care se bucură jurnalismul britanic, acest documentar nu vă face cinste și reprezintă o formă inacceptabilă de culpabilizare a cetățenilor români care muncesc și duc o viață cinstită în Marea Britanie, transformându-i în ținte ale disprețului public.

Vă solicităm, de aceea, în numele cetățenilor români pe care îi reprezentăm în Parlamentul României, oprirea imediată a difuzării acestui documentar, precum și scuzele postului pentru difuzarea a ceea ce considerăm a fi o campanie negativă de cea mai joasă speță care nu ar trebui să fie practicată de niciun post de televiziune care își respectă menirea de a informa corect publicul. Channel 4 este cu atât mai vinovat de producerea și difuzarea unei asemenea campanii murdare cu cât este un post public de televiziune al statului britanic, iar datoria informării corecte ar trebui să fie mai presus de interesele de audiență cu orice preț, o practică a posturilor comerciale.

Vă aducem la cunoștință că și în România există cetățeni britanici care au comportamente reprobabile care sunt de notorietate, cum de exemplu grupuri de suporteri britanici care se îmbată în Centrul Vechi din București și circulă urlând pe străzi cu ocazia unor evenimente sportive sau cazuri numeroase de cetățeni britanici care vin în România să practice pedofilia. Totuși, postul public de televiziune al României, TVR, sau media românească în general, nu i-a acuzat niciodată în bloc pe oaspeții britanici din România de alcoolism și pedofilie, așa cum face Channel 4 cu românii care au ajuns în Marea Britanie. Dumneavoastră, ca lord al Marii Britanii, cum ați reacționa în cazul difuzării unui documentar românesc intitulat ”The Brits are coming” pe postul public de televiziune din România și care i-ar descrie pe britanicii care vin la noi exclusiv cu imagini de bețivi și pedofili?

Deputat Bogdan Diaconu, Președintele Partidului România Unită (PRU)

Deputat Virgil Guran, vicepreședinte PRU

Deputat Paul Dumbrăvanu, PRU"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.