Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei elevi şi opt cadre didactice din Harghita au fost testaţi pozitiv la SARS-CoV-2. Cursurile la cinci clase au fost suspendate

ebsilon.org
educatie invatamant scoala

Opt cadre didactice şi 3 elevi au fost testaţi pozitiv la SARS-CoV-2, de la începerea şcolii în semestrul al II-lea, cursurile la cinci clase fiind suspendate şi mutate în mediul online, a informat miercuri, într-o conferinţă de presă, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita.

De asemenea, 41 de elevi, şapte cadre didactice şi un cadru nedidactic se află în carantină, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Dominic Fritz îi acuză pe liberali de ‘dispariția’ unor echipamente în valoare de 200.000 de lei de la SC Piețe SA: ‘A preluat această companie pe profit și în nici doi ani a dus-o în pragul unui dezastru financiar’

Inspectorul şcolar general, Demeter Levente, a declarat că, din cauza confirmării unor cazuri de COVID-19, s-au suspendat cursurile la două clase de la Şcoala Gimnazială "Andrei Şaguna" din Topliţa şi la o grupă de la o grădiniţă din acelaşi oraş, precum şi la o clasă de la Şcoala "Jozsef Attila" din Miercurea Ciuc şi de la o şcoală din comuna Ciumani.

La rândul său, inspectorul şcolar general adjunct, Cristinel Glodeanu, a arătat că IŞJ Harghita a preluat de la Direcţia de Sănătate Publică 7.180 de teste antigen, care vor fi distribuite unităţilor şcolare care au cadre medicale şi pot sprijini activitatea de testare.

De asemenea, vor mai fi distribuite câte 445 perechi de mănuşi, respectiv viziere şi 4.150 de halate de protecţie.

Datele statistice arată că din cele 125 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, în 53 dintre ele există cadre medicale arondate. De asemenea, din cele cinci unităţi şcolare private din judeţ, patru au cadre medicale, iar zece unităţi conexe nu dispun de cadre medicale.

Cristinel Glodeanu a mai arătat că specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică au discutat cu asistentele comunitare din zonă să sprijine această activitate de testate, acolo unde unităţile şcolare nu au cadre medicale arondate.

Inspectorul şcolar general adjunct a precizat că, din datele centralizate de la unităţile de învăţământ, la ora actuală există un stoc de 333.040 de măşti, 7.158 litri dezinfectanţi de mâini şi 6.726 de litri de dezinfectanţi pentru suprafeţe, iar directorii au fost rugaţi să actualizeze permanent aceste stocuri şi să le completeze.

"Avem videoconferinţele cu directorii unităţilor de învăţământ unde, de fiecare dată, îi rugăm să-şi actualizeze stocurile de materiale sanitare, astfel încât să nu ajungem niciodată în situaţia să nu avem aceste materiale. (...) Este o problemă în care noi am cerut ajutorul autorităţilor publice locale şi am rugat şi directorii să facă adrese în scris către autorităţile publice locale ca să asigure sumele pentru cheltuielile materiale. (...) Şi pe această cale facem un apel către autorităţile publice locale să sprijine unităţile de învăţământ, astfel încât elevii din comunitate să poată să beneficieze de toate aceste materiale sanitare, pentru a putea să păstrăm unităţile în condiţiile cele mai bune şi să nu avem îmbolnăviri. Ne dorim să eliminăm, pe cât posibil, riscul de îmbolnăvire în cadrul unităţilor de învăţământ", a mai spus Glodeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.