Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SBU: Trei foști parlamentari ucraineni au furnizat Rusiei informații militare

SBU

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat miercuri că foștii parlamentari Oleg Țarev, Dmitro Sviatash și Ihor Markov au colaborat cu Rusia în timpul invaziei, scrie Ukrainskaia Pravda.

Cei trei au au divulgat date despre Forțele Armate ale Ucrainei.

  • „Serviciul de Securitate a strâns noi dovezi ale vinovăției foștilor deputați ai poporului Oleg Țarev, Dmitro Sviatash și Igor Markov, care au ajutat Rusia să ducă un război agresiv împotriva Ucrainei. Pe baza unor noi probe, anchetatorii SBU i-a învinuit pe toți cei trei inculpați cu privire la suspiciunea de trădare săvârșită în baza legii marțiale”, a transmis SBU.

Potrivit investigației, Țarev a cooperat cu conducerea Ministerului Apărării al Federației Ruse după începerea invaziei la scară largă. El a transmis informații despre consecințele atacurilor aeriene ale inamicului asupra Ucrainei. Potrivit SBU, Țarev a fost cel care a oferit ocupanților informații detaliate despre rezultatele atacului cu rachete asupra rafinăriei de petrol Kremenchug.

Sviatash a transmis invadatorilor ruși informații despre arme, timp și direcțiile de mișcare a unităților Forțelor de Apărare de pe teritoriul regiunii Harkov.

Al treilea fost deputat, Markov, a acționat ca promotor al agresiunii armate a Federației Ruse împotriva Ucrainei. SBU a clasificat acțiunile penale ale lui Markov la propaganda de război și negarea agresiunii armate a Federației Ruse împotriva Ucrainei.

În prezent, cei trei foști deputați ucraineni se află pe teritoriul Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.