Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei intervenţii chirugicale complexe au avut loc la SJU Baia Mare

Freepik.com
operație, chirurgi

Trei cazuri de patologie aortică abdominală complexă, cu risc vital au fost rezolvate endovascular cu succes în urma unor intervenţii chirugicale coordonate de un medic italian, a informat, luni, managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă(SJU) din municipiul Baia Mare, Alexandru Oros.

Conform aceleiaşi surse, intervenţiile au fost efectuate în cadrul Laboratorului de Angiografie, Cateterism Cardiac şi Cardiologie Intervenţională, fiind efectuate trei intervenţii de tratament endovascular al unor anevrisme de aortă abdominală prin implanturi percutane de proteze aortice.

Echipa de cardiologie intervenţională coordonată de medicul Filip Dan a beneficiat de sprijinul Prof. Dr. Gianmarco De Donato - Universitatea de Medicina din Siena Italia, chirurg vascular, un colaborator constant al spitalului şi formator profesional pentru astfel de intervenţii, potrivit Agerpres.

"Beneficiarii acestor implanturi vasculare au fost trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 69 şi 72 de ani, diagnosticaţi cu anevrisme de aortă abdominală. Scopul tratamentului este prevenirea rupturii aortei dilatate, complicaţie potenţial fatală. De asemenea, prin procedurile minim invazive percutane este evitată alternativa terapeutică chirurgicală, care presupune o intervenţie extrem de laborioasă şi cu risc mare de complicaţii. Intervenţiile au decurs fără complicaţii, pacienţii fiind externaţi după cinci zile în stare generală bună", a spus Alexandru Oros.

Acesta a mai subliniat că Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare reprezintă o structură modernă, eficientă, cu facilităţi de intervenţii de endoprotezare aortică de înaltă performanţă.

"Aceasta are menirea de a oferi populaţiei, judeţului şi profesioniştilor din domeniul sănătăţii precizia diagnosticului şi efectuarea intervenţiilor de endoprotezare aortică în condiţii de maximă siguranţă(...) Spitalul a reuşit să atragă reputaţi specialişti din diverse domenii medicale, inclusiv în intervenţii de endoprotezare de aortă. Acest lucru creează un sentiment de încredere ridicat în rândul echipei medicale, încredere ce este transmisă mai departe pacientului prin întreg serviciul medical oferit. Toate acestea reprezintă dovada noastră de loialitate pentru binele pacientului", a adăugat Alexandru Oros.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.