Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei luptători britanici, printre militarii blocați la uzina Azovstal din Mariupol. Anterior au luptat în Afganistan (presa britanică)

Azovstal

Trei cetățeni britanici care au plecat în Ucraina cu puțin timp înainte de începerea războiului s-ar putea afla pe teritoriul uzinei Azovstal din Mariupol, scrie ziarul britanic Daily Express.

Ziarul britanic se referă și la un alt voluntar britanic care a fost rănit în timpul luptelor din regiunea Donețk și a fost dus la Lviv pentru tratament. Potrivit acestuia, toți patru au servit anterior în forțele armate britanice și au călătorit împreună în Ucraina.

"Trei băieți care sunt la topitorie au servit în armata britanică. Știu că doi dintre ei au servit în Afganistan", a declarat o sursă citată de Daily Express.

Acesta a precizat că el și cunoscuții săi au fost trimiși în diferite părți ale țării la scurt timp după ce au ajuns în Ucraina. Ultima dată când a primit mesaje text de la ei a fost în aprilie, când s-au plâns de condițiile grele de la Azovstal și de lipsa muniției.

Pe 21 aprilie, președintele rus Vladimir Putin, în cadrul unei întâlniri cu ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a calificat asaltul asupra uzinei drept nepotrivit și a ordonat anularea acestuia, dând instrucțiuni armatei să blocheze zona industrială. La 4 mai, Șoigu a informat că rămășițele grupului militar ucrainean au fost blocate de-a lungul întregului perimetru al Azovstal. După evacuarea a sute de civili din zona uzilei, forțele ruse au continuat asaltul, în vreme ce rudele militarilor încercuiți fac apeluri pentru salvarea acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.