Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei modele Dacia primesc modificări majore: Ce decizii a luat constructorul de la Mioveni

dacia

Dacia aduce modificări semnificative pentru trei modele din gama sa. Logan, Sandero, Sandero Stepway și Jogger beneficiază de o serie de sisteme de siguranță noi și câteva ajustări estetice în cadrul unei actualizări recente.

Producătorul autohton anunță o serie de modificări pentru gama sa de modele. Aceste actualizări sunt destinate celor patru modele: Logan, Sandero, Sandero Stepway și Jogger. Mașinile primesc acum mai multe sisteme de siguranță standard și beneficiază de unele modificări estetice. Aceste schimbări au fost implementate odată cu trecerea la noile norme europene de siguranță GSR2 (Global Safety Regulation 2), conform ProMotor.ro.

Astfel, Sandero va fi acum disponibil într-un nou nivel de echipare numit Journey, echivalentul echipării Extreme, care era disponibilă anterior pe Sandero Stepway. Dacia Sandero, în varianta echipată cu Journey, oferă acum în mod standard următoarele dotări: antenă tip aripă de rechin, jante din aliaj Randia, ornamente pentru pragurile interioare, cameră de marșarier, suport detașabil pentru smartphone și organizator pentru portbagaj.

De asemenea, Logan și Sandero primesc modele noi de jante Flexwheel, denumite Atara, în timp ce modelele Jogger și Sandero sunt echipate cu roți Flexwheel Atara Dark, disponibile în două nuanțe. Noua gamă de jante din aliaj Randia și Randia Dark va fi disponibilă în funcție de model.

Varianta ”Standard” din gama Dacia primește mai multe echipamente de siguranță

Dacia anunță că nuanța Beige Safari va deveni exclusivă pentru modelul Sandero Stepway. De asemenea, nuanța Gris Schiste, anterior disponibilă doar pe Jogger, și nuanța Cedar Green de pe versiunile Extreme, sunt acum disponibile pe toate modelele din gamă.

În ceea ce privește echipamentele, Dacia aduce schimbări semnificative. Astfel, toate mașinile primesc acum un sistem de înregistrare a datelor în caz de accident și posibilitatea de instalare a dispozitivului de antidemaraj etilometric, care va împiedica pornirea motorului în cazul detectării alcoolului în aerul expirat de șofer. Printre alte sisteme incluse standard acum în gama Dacia se numără: sistemul de recunoaștere a semnelor de circulație, cu alertă pentru depășirea vitezei legale, alertă la schimbarea benzii de circulație, asistență la menținerea benzii de circulație, sistem de supraveghere a atenției șoferului, asistență la parcarea cu spatele, senzori de lumină și ploaie, frânare automată de urgență cu funcție de detectare a pietonilor și bicicliștilor, și semnalizarea frânării de urgență.

De asemenea, mașinile primesc acum un port de încărcare USB-C în partea din față. Ca opțiune, prin intermediul pachetului Comfort, un astfel de port va fi instalat și pentru pasagerii din spate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.