Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei noi poduri în Arad în următorii ani!

PNL Arad
Sergiu Bîlcea

Fondurile europene dau un impuls proiectelor de dezvoltare ale Aradului. „Dispunem acum de fonduri europene generoase care ne permit să gândim proiecte mari. Strategia noastră este aceea de a investi în infrastructură pentru a contribui la dezvoltarea economiei. Aradul are o pondere mare a economiei private pe piața muncii, administrația susține dezvoltarea economică prin investiții care facilitează legăturile comerciale și creează locuri de muncă”, explică deputatul Sergiu Bîlcea, președintele PNL Municipiul Arad.

În următorii ani, Aradul va avea trei noi poduri peste Mureș, care înseamnă un trafic mai fluent pentru persoane și legături de transport mai bune pentru economie. „Un pod peste Mureș este deja în construcție, în municipiul Arad, ca parte a unui proiect de dezvoltare a transportului nepoluant, leagă cel mai mare cartier al Aradului, Aurel Vlaicu, de cartierul Aradul Nou, situat în partea de sud, spre Timișoara. Proiectul cuprinde transport cu autobuze electrice, stații de încărcare și piste pentru biciclete. Al doilea pod rutier va fi construit prin realizarea centurii de sud-est, care leagă autostrada Arad – Timișoara de DN 7, alături de un pasaj peste calea ferată. Acest pod contribuie la închiderea inelului de circulație în jurul Aradului, important pentru confortul arădenilor și pentru numeroșii români aflați în tranzit pe unul dintre cele mai aglomerate trasee rutiere din țară. Pentru această investiție, avem proiectant și constructor, așteptăm începerea lucrărilor curând. Al treilea pod este feroviar, parte din proiectul de reabilitare a căii ferate Arad – Timișoara – Caransebeș. Podul va contribui la scoaterea unei părți a traficului feroviar din cartierul Micălaca și la un transport mult mai rapid și mai eficient, alternativă care va contribui la decongestionarea traficului rutier. Suntem în linie dreaptă pentru începerea lucrărilor!”, a spus Sergiu Bîlcea.

Cele trei noi poduri vor crește și mai mult gradul de conectivitate al Aradului la transportul regional, alături de Autostrada Nădlac – Timișoara, modernizarea căii ferate pe culoarul IV european și de viitorul drum expres Arad – Oradea, care va face legătura cu Autostrada Transilvania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.