Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei zile de doliu național în Guatemala după accidentul din Mexic

cnn.com
mexic accident

Guatemala a decretat trei zile de doliu naţional după ce 55 de migranţi ilegali, majoritatea guatemalezi, au murit într-un accident de camion în Mexic, a anunţat vineri ministrul afacerilor externe al Guatemalei, Pedro Brolo, informează sâmbătă AFP.

Preşedintele Alejandro Giammattei "va anunţa astăzi (vineri) trei zile de doliu naţional cu drapelul în bernă", a precizat ministrul, care a făcut aceste declaraţii în faţa unui spital din Tuxtla Gutierrez, în sudul Mexicului, unde mai sunt îngrijiţi persoane rănite în acest accident. "În acest moment, toată Guatemala este în doliu", a adăugat el.

Circa 160 de migranţi, majoritatea fără acte şi proveniţi din ţări ale Americii Centrale, călătoreau ascunşi şi înghesuiţi în remorca unui camion, joi, spre nordul Mexicului, probabil spre frontiera americană, atunci când vehiculul s-a răsturnat pe autostradă lângă Tuxtla Gutierrez, capitala statului Chiapas, ce se învecinează cu Guatemala.

Accidentul s-a soldat cu 55 de morţi şi 105 de răniţi, majoritatea din Guatemala, dar şi din Honduras, Mexic, Ecuador şi Republica Dominicană, potrivit autorităţilor.

Tradiţional culoar de trecere, Mexicul se confruntă în acest an cu un număr record de migranţi, veniţi nu doar din Honduras şi Salvador, ci şi din Haiti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.