Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tribunalele militare din Pakistan vor continua să judece civili pentru terorism

pakistan

Senatul pakistanez a prelungit marţi cu doi ani o lege care autorizează utilizarea tribunalelor militare pentru judecarea civililor acuzaţi de "terorism", în ciuda criticilor organizaţiilor de apărare a drepturilor omului, transmite AFP. Legea respectivă a expirat în luna ianuarie, după doi ani. În timpul acestei perioade în care civilii au fost judecaţi pentru "terorism", 12 persoane au fost găsite vinovate şi spânzurate, iar alte 149 de execuţii au fost ordonate.

Pakistanul a restabilit pedeapsa cu moartea şi a creat aceste tribunale militare speciale după cel mai grav atentat din istoria sa, la finalul lui 2014, care a vizat o şcoală administrată de armată la Peshawar (nord-vest) şi în care peste 150 de persoane, în majoritate copii, au fost ucise. Tribunalele militare vor reîncepe să judece civili din momentul în care preşedintele pakistanez, Mammoon Hussain, va promulga legea aprobată marţi, a indicat pentru AFP un înalt responsabil guvernamental. Dar apărătorii drepturilor omului s-au revoltat împotriva votului Senatului.

"Îngrijorările apărute după recentele atacuri comise în Pakistan au fost deturnate pentru a construi o strategie antiteroristă profund defectuoasă care subminează statul de drept şi lupta pentru justiţie", a apreciat Sam Zarifi, directorul pentru Asia al Comisiei internaţionale a juriştilor (CIJ), conform Agerpres. În februarie, peste 130 de persoane au murit în Pakistan în atentate sau evenimente violente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.