Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tribunalul motivează decizia de eliberare a lui Marian Vanghelie - Contestația DNA are undă verde la CAB, unde procurorii vor cere arestarea funcționarilor

vanghelie

Judecătorul care a dispus eliberarea funcționarilor din sectorul 5 dar și a lui Marian Vanghelie în dosarul de mare corupție privind achiziții la Economat Sector 5, a motivat decizia iar acum dosarul poate pleca la Curtea de Apel București, pentru judecarea contestației DNA.

Contestația procurorilor DNA împotriva deciziei Tribunalului București de cercetare în stare de libertate a fostului edil al Sectorului 5, Marian Vanghelie, în dosarul în care îl acuză pe acesta de pretinsa încasare a milioane de euro de la Economat Sector 5 stă blocată după ce magistratul a intrat în carantină, spun surse judiciare pentru STIRIPESURSE.

Concret, afirmă acestea, redactarea motivării hotărârii stagnează pentru că magistratul a captat noul coronavirus și se află în perioada de carantină.

Firme puse sub acuzare

Alte șase firme au fost puse sub acuzare de anchetatorii DNA în mega dosarul de corupție în care este implicat fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, funcționari cu funcții de conducere din Sectorul 5 și oameni de afaceri.

Firmele suspecte de implicare în lanțurile comerciale de fraudare a SC Economat Sector 5, sunt S.C. Dap Team&Partners S.R.L, S.C. United Colors Team S.R.L, S.C. Miro Best Print S.R.L, S.C. Trade International Industry S.R.L, S.C. Grivin House S.R.L. și S.C. Elsys Power S.R.L iar fiecare dintresunt cercetate pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, săvârșită în vederea obținerii unui avantaj patrimonial de către altul.

Reprezentanților legali ai firmelor – persoane juridice – având calitatea de suspect li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Anterior alte cinci firme au fost puse sub acuzare, pentru aceleași fapte iar conturile acestea au fost sechestrate de DNA.

Este vorba despre  S.C. Games&Sports Distribution Romania S.R.L, S.C. City Bistro Management S.R.L, S.C. IDD Asset Management S.R.L, S.C. Daarm Partners S.R.L, S.C. Fortis Pugna S.R.L.

Procurorii DNA prezintă detaliat modul de operare al funcționarilor decidenți de la Economat Sector 5 dar și al administratorilor de firme care creau circuitul prin care bani din prețul produselor supraevaluate vândute de instituția socială ajungeau în conturile firmelor lui Vanghelie.

O modalitate era aceea a revinderii mărfurilor prin mai multe firme, arată DNA, care prezintă și repeziciunea cu care se întâmpla acest lucru.

Mai precis, mărfuri ajungeau să fie revândute de mai multe ori chiar într-o singură zi, pe circuitul firmelor între care se aflau și firmele deținute prin interpuși de Marian Vanghelie, până să ajungă în gestiunea Economat Sector 5.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.