Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tribunalul Special pentru Liban a amânat pronunţarea verdictului în cazul Hariri, în urma exploziilor de la Beirut

judecator justitie

Tribunalul Special pentru Liban (TSL) a anunţat miercuri că va amâna pronunţarea verdictului în procesul în care patru bărbaţi sunt acuzaţi că au participat la asasinarea în 2005 a fostului premier libanez Rafic Hariri, decizie luată în urma exploziilor devastatoare care au avut loc marţi la Beirut, relatează AFP.

Anunţarea verdictului, programată iniţial pentru vineri, este amânată pentru 18 august ''din respect pentru nenumăratele victime'' şi ''pentru a respecta doliu naţional de trei zile declarat în Liban'', a anunţat instanţa cu sediul în Olanda într-un comunicat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Violeta Alexandru a comis-o! Gafă uriașă referitoare la Legea pensiilor

TSL s-a declarat ''profund întristat şi şocat de evenimentele tragice care au lovit Libanul'' marţi seară, exprimându-şi ''solidaritatea cu poporul libanez în aceste momente dificile''.

Rafic Hariri, prim-ministru până la demisia sa în octombrie 2004, a fost ucis în februarie 2005, când un kamikaze a detonat o camionetă plină cu explozibili, în timp ce convoiul său blindat trecea prin Beirut, atac soldat cu alţi 21 de morţi şi 226 de răniţi.

Citește și: După uciderea lui Emi Pian, membrii clanului Rinu încep să dispară de pe rețelele de socializare

Cei patru acuzaţi, toţi presupuşi membri ai mişcării şiite Hezbollah, sunt judecaţi în contumacie. Hezbollah, care a respins orice responsabilitate, a refuzat să predea suspecţii, în pofida mai multor mandate de arestare emise de TSL.

De asemenea, instanţa a coborât miercuri steagul său în bernă pentru a aduce un omagiu ''persoanelor care şi-au pierdut viaţa, care au fost rănite sau care încă sunt date dispărute'' în urma exploziilor care au devastat mai multe cartiere din capitala libaneză marţi seară, provocând peste o sută de morţi şi mii de răniţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.