Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tribunalul Timiş a condamnat doi cetăţeni sirieni, pentru trafic de migranţi

ciocanel judecator

Tribunalul Timiş a condamnat la închisoare cu executare doi cetăţeni sirieni, pentru trafic de migranţi, fapta fiind săvârşită în urmă cu doi ani. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 10 zile de la pronunţare.

''Condamnă inculpatul Abdul Dayem Sahir la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, în regim de detenţie. (...). Condamnă inculpatul Abduldeam Mohamed Nazir la o pedeapsă de 7 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei se stat, în forma continuată (2 acte materiale). (...). Condamnă acelaşi inculpat la o pedeapsă de 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals privind un înscris oficial (...). Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea de 7 luni închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu prevăzut de lege, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 8 luni închisoare, în regim de detenţie'', arată site-ul Tribunalului Timiş, într-o comunicare făcută marţi.

De asemenea, instanţa a dispus anularea cărţii de identitate cu nr. 3934733AA, pe numele de Abduldaem Mohamed Nazir, care este falsificată. Cei doi sirieni au fost trimişi în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, care au stabilit modul în care cei doi au încercat să ''forţeze'' frontiera de stat a României, pentru a ajunge în Belgia, conform Agerpres.

Potrivit acestora, în august 2015, inculpatul Abduldaem Mohamed Nazir, cetăţean sirian, a trecut ilegal frontiera din Serbia în România, unde s-a întâlnit cu fiul său, Sahir, cetăţean belgian de origine siriană, cazându-se împreună la un hotel din Timişoara. A doua zi, Sahir, intenţionând să ajungă împreună cu tatăl său, Nazir, în Belgia, s-a prezentat cu acesta în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, unde Nazir a încercat să treacă frontiera de stat în Ungaria, în mod fraudulos, prin folosirea unui act de identitate contrafăcut. Documentul atesta în mod nereal că este emis de către autorităţile italiene, aspect cunoscut de către inculpatul Abdul Dayem Sahir, însă în urma verificărilor, lucrătorii poliţiei de frontieră au depistat falsul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.