Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tristețe mare pentru unii șoferi: Maserati amână lansarea SUV-ului Grecale; motivul este unul surprinzător

Maserati amână lansarea SUV-ului Grecale, care ar fi trebuit să aibă loc în oiembrie, până în primăvara anului 2022, din cauza deficitului mondial de cipuri, transmite Reuters, arată News.ro.

Anunţul mărcii de lux, care face parte din grupul Stellantis, vine în condiţiile în care lipsa semiconductorilor îi obligă pe producătorii de automobile din întreaga lume să încetinească sau să suspende producţia.

Maserati a declarat că decizia sa a rezultat din întreruperile continue ale aprovizionării cu piese. "În special din cauza penuriei de semiconductori, volumele de producţie nu ar satisface în mod adecvat cererea globală aşteptată", a afirmat Maserati într-un comunicat.

Lansarea globală a Grecale, care va fi produs la Cassino, în centrul Italiei, era iniţial programată pentru 16 noiembrie. Luna aceasta, Stellantis a confirmat, de asemenea, că va prezenta Tonale, noul SUV Alfa Romeo, care era aşteptat la sfârşitul acestui an, în luna martie a anului viitor. Stellantis, format anul acesta prin fuziunea grupului italo-american Fiat Chrysler cu grupul francez PSA, a oprit producţia la mai multe fabrici, inclusiv în Europa şi Canada, din cauza lipsei semiconductorilor.

Problemele de aprovizionare cu componente au determinat Stellantis să anticipeze că în acest am va produce cu 1,4 milioane mai puţine vehicule. Sindicatul FIM-CISL a afirmat că impactul lipsei de semiconductori asupra producţiei italiene a Stellantis din acest an va fi mai grav şi mai durabil decât daunele produse de pandemia de Covid-19 în 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.