Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trompetistul Ibrahim Maalouf, cap de afiș la Festivalul de Jazz de la Montreux

wikipedia.org
Ibrahim Maalouf trompeta

Trompetistul franco-libanez Ibrahim Maalouf se numără printre artiştii cap de afiş la Festivalul de Jazz de la Montreux, care va avea loc în iulie, cu o amploare redusă din cauza pandemiei, dar care va beneficia de o scenă construită pe Lacul Geneva, au anunţat marţi organizatorii, potrivit Reuters, citat de agerpres.

Woodkid, Rag'n'Bone Man, Zucchero şi Fatoumata Diawara se alătură line-up-ului celei de-a 55-a ediţii, după ce festivalul, unul dintre cele mai prestigioase evenimente muzicale din perioada verii, a fost anulat anul trecut.

''Restrâns înseamnă frumos'' este sloganul informal sub semnul căruia se va desfăşura ediţia condensată a festivalului, în perioada 2-17 iulie, care coincide cu relaxarea restricţiilor de către autorităţile din Elveţia, se precizează în comunicat.

''Drumul a fost acoperit cu capcane şi probabil că aşa va fi până în ultima zi a festivalului, dar suntem mândri să organizăm ediţia aceasta'', a spus directorul festivalului, Mathieu Jaton.

Locurile vor fi limitate şi doar 500 de spectatori vor avea posibilitatea să admire priveliştea uimitoare a Alpilor în timpul concertelor ţinute pe scena principală, construită pentru prima dată pe lac, la o distanţă de 25 de metri de mal.

Maalouf a făcut parte dintr-o serie de vedete din lumea muzicală care l-au sărbătorit pe legendarul producător Quincy Jones, cu prilejul celei de-a 85-a aniversări, la un concert ţinut la Montreux în 2018, care s-a terminat cu puţin timp înainte de ivirea zorilor. Jones a fost codirector al festivalului în anii 1990.

Printre artiştii americani care vor participa anul acesta la festival se numără Raul Midon, Fred Hersch, Robben Ford, Bill Evans, Sarah McCoy şi pianistul de jazz Christian Sands, nominalizat la ediţia din acest an a premiilor Grammy.

Concertele din cadrul festivalului sunt programate în patru amplasamente, două în aer liber şi două în interior. Biletele se vor pune în vânzare pe 8 iunie, acces fiind gratuit pentru unele dintre concerte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.