Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trucul care funcționează 'de fiecare dată' - Cum să-ți negociezi un salariu mai mare, potrivit unui fost recrutor de la Goldman Sachs

F. P.
Reddit
bani cumul pensie salariu

Angajatorii de o anumită mărime vor fi obligați să indice intervalul de salarizare pentru un loc de muncă vacant, în anunțul de angajare. Dar, odată ce aveți aceste informații, cum puteți valorifica efectiv intervalele de salarizare pentru a negocia o ofertă de muncă?

Este la fel de simplu ca și cum ai pune o întrebare în cadrul unui interviu de angajare, spune Chanelle Howell, 31 de ani, un recrutor din New York City care a intervievat sute de persoane în timp ce lucra pentru Goldman Sachs, Bridgewater Associates și prin intermediul propriei companii de consultanță, notează CNBC.

Ea a dat recent acest exemplu: Să zicem că dați un interviu pentru un post pentru care se precizează că salariul este cuprins între 100.000 și 150.000 de dolari.

În cadrul unui interviu cu managerul de recrutare sau cu recrutorul, întrebați: "Îmi puteți spune ce abilități și experiențe îl separă pe candidatul de 100.000 de dolari de cel de 150.000 de dolari?".

Această întrebare îl va determina pe intervievator să explice strategia de remunerare pentru acest rol. De exemplu, ar putea spune că un candidat aflat în partea superioară a intervalului are un anumit număr de ani în domeniu, a gestionat un anumit număr de persoane, a condus proiecte specifice sau este expert în anumite competențe.

Folosiți aceste informații pentru a modela apoi ce abilități și realizări puteți discuta pe baza propriei experiențe. Cheia este să repetați aceste calități pe tot parcursul interviului, spune Howell, pentru a vă ajuta să vă construiți argumentul pentru care sunteți un candidat de top.

Apoi, "mai târziu, în procesul de negociere, puteți folosi cuvintele lor literale pentru a justifica de ce meritați mai mulți bani", spune Howell. În momentul în care ajungeți la discuțiile finale și primiți o ofertă verbală, este timpul să treceți în revistă modul în care îndepliniți așteptările unui candidat cel mai bine plătit, apoi să contracarați oferta cu salariul dorit la capătul superior al intervalului.

"Cheia este să îl împingeți pe potențialul angajator să cuantifice exact de ce cineva merită acea sumă de dolari și apoi să vă creați povestea în jurul acesteia", spune Howell.

Altfel spus, "convingeți-i să vă dea răspunsurile".

Ce trebuie să faceți dacă nu cunoașteți intervalul de salarizare

Chiar dacă nu locuiți într-un stat în care divulgarea intervalului de salarizare este obligatorie prin lege, puteți totuși să subliniați că este o practică în creștere și că ați dori să o aplicați în situația dumneavoastră: "Având în vedere noile legi privind transparența salarială, o mulțime de companii împărtășesc intervale de salarizare cu candidații. Puteți să împărtășiți intervalul pentru acest rol?".

Howell spune că a văzut că această strategie funcționează "de nenumărate ori" în rândul persoanelor pe care le consiliază. Un client recent, care lucrează în marketing, a folosit acest cadru pentru a negocia o creștere de 20% a ofertei inițiale, adică un spor de aproximativ 15.000-20.000 de dolari.

Desigur, pe lângă faptul că s-a prezentat bine în timpul interviului, "era cel mai bun candidat", adaugă Howell.

Unele descrieri ale posturilor pot enumera intervale salariale prea largi pentru a fi utile. În aceste cazuri, întrebați totuși ce plasează un candidat în partea superioară a intervalului. De exemplu, un recrutor ar putea spune că partea superioară a intervalului este rezervată pentru cineva cu zeci de ani de experiență sau cu un nivel de vechime pe care nu îl aveți încă. Dacă acesta este cazul, Howell recomandă să întrebați care este nivelul median de salarizare preconizat și ce ajută un candidat calificat să iasă în evidență chiar și puțin mai mult decât acesta.

Și doar pentru că nu veți obține imediat vârful de gamă nu înseamnă că nu veți ajunge acolo. Howell spune că este posibil ca intervalul afișat să includă creșterea salarială așteptată pentru rolul respectiv după câțiva ani.

Nu uitați că intervalul de salarizare de bază nu ia întotdeauna în considerare compensația totală, adaugă Howell. Alte elemente, cum ar fi un bonus la semnarea contractului, bonusuri bazate pe performanță și capitaluri proprii, pot fi negociate într-o etapă ulterioară.

În cele din urmă, "primele dvs. apeluri cu recrutorul sau managerul de angajare sunt misiuni de cercetare a faptelor pentru a folosi aceste informații pentru a vă construi cazul la final și a afirma de ce meritați mai mulți bani", spune Howell.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.