Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trucuri pentru a evita DESHIDRATAREA în sezonul cald

pahar apa

Odata cu venirea sezonului cald, apare si riscul de deshidratare. Transpiratia excesiva, temperaturile crescute, precum si lipsa consumului de apa sunt cativa factori care contribuie la instalarea deshidratarii – iata cum poti trata deshidratarea acasa, cu cateva remedii la indemana.

Deshidratarea apare atunci cand organismul nu este capabil sa retina fluide si electroliti. Atunci cand cantitatea de apa din organism este redusa, echilibrul electrolitic este distrus si astfel apar problemele, scrie exquis.ro.

Deshidratarea poate sa apara in urma unui antrenament sportiv foarte intens, in aer liber, intr-o zi insorita, potrivit doc.ro. Exista si alte cauze ale deshidratarii:

Diareea sau varsaturile – atat diareea, cat si varsaturile determina pierderea de apa din organism, fapt ce duce la deshidratarea acestuia.

Citește și: Fructele minune ale lunii - cireșele amare! Ţin la distanţă afecţiunile cardiace şi vasculare

Urinarile frecvente – diabetul sau un anumit tratament medicamentos poate cauza urinari frecvente, iar acestea pot cauza, la randul lor, deshidratare.

Afectiunile cronice – diabetul, bolile renale sau alte afectiuni cronice cresc, de asemenea, riscul de deshidratare.

Temperaturile foarte ridicate – vremea foarte calduroasa suprasolicita organismul, facandu-l sa transpire intens pentru a-si regla temperatura. Astfel, poate sa apara deshidratarea.

Simptomele deshidratarii la adulti sunt urmatoarele:

Senzatia de gura uscata
Sete excesiva
Lipsa urinarii sau urina inchisa la culoare
Ameteli
Oboseala
Durere de cap

Citește și: ALARMĂ de la Asociația pentru Protecția Consumatorilor: Ingredientul care îţi OTRĂVEŞTE ciorba

In cazul copiilor, deshidratarea se manifesta astfel:

Uscaciunea gurii
Apatie
Somnolenta
Sete intensa
Absenta lacrimilor in timpul plansului
Lipsa urinarii

Atunci cand apare la copii, deshidratarea poate fi extrem de periculoasa, de aceea este recomandat sa se apeleze de urgenta la ajutor medical.

Daca deshidratarea nu este severa si nu e necesara interventia medicului, aceasta poate fi combatuta cu cateva remedii la indemana.

Consuma banane

1-2 banane vor regla nivelul de potasiu din organism. In timpul deshidratarii, nivelul de potasiu din organism scade ingrijorator de mult.

Bea lapte batut

Amesteca o cana de lapte batut cu ½ lingurita de ghimbir si consuma laptele. Acesta este un probiotic natural, bogat totodata si in minerale precum potasiul si magneziul, care se pierd prin transpiratia excesiva cauzata de primele faze ale deshidratarii.

Bea apa de orz

Pune intr-o craticioara 3-4 cani de apa, in care vei adauga 1 cana de orz. Lasa sa fiarba aceasta apa in jur de 40-50 de minute, apoi las-o sa se raceasca, strecoar-o si adauga putina zeama de lamaie si miere pentru gust. Apa de orz contine multi antioxidanti, vitamine si minerale din belsug, si va echilibra organismul deshidratat.

Citește și: Alimente bogate în fitoestrogeni, pe care le poți consuma pentru a stimula producția de estrogen

Mananca o supa

Supele sunt surse bogate de nutrienti, insa ofera totodata organismului necesarul de apa. Acestea sunt un aliat de pret in combaterea deshidratarii.

Apa de cocos

Apa de cocos este bogata in continutul de sodiu si potasiu, care sunt necesare pentru combaterea deshidratarii. Bea apa de cocos de 4-5 ori pe zi pentru a te recupera rapid.

Zeama de muraturi

La fel ca si in cazul apei de cocos, continutul de sodiu si de potasiu fac din zeama de muraturi un remediu eficient pentru deshidratare. Organismul pierde cantitati importante de sodiu si potasiu in urma deshidratarii, de aceea este atat de important sa ii oferim acestuia aceste minerale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.