Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump ar putea anunţa cine va fi noul preşedinte al Fed peste două săptămâni

reuters
trump, ok, casa alba

Preşedintele SUA, Donald Trump, are o listă scurtă de cinci candidaţi din care va alege viitorul preşedinte al Băncii Centrale a SUA (Federal Reserve-Fed) şi este posibil să anunţe cine va ocupa acest post înainte de turneul său asiatic care va începe în data de 3 noiembrie, a declarat marţi, pentru Reuters, o sursă din apropierea acestui dosar.

Trump are programată pentru ziua de joi o întâlnire cu actualul preşedinte al Fed, Janet Yellen, al cărui mandat expiră în luna februarie 2018. Sursa citată de Reuters precizează că Yellen este doar unul dintre cei cinci candidaţi. Ceilalţi sunt principalul consilier economic al preşedintelui american, Gary Cohn, foştii guvernatori ai Fed, Kevin Warsh şi Jerome Powell, alături de profesorul de economie de la Universitatea Stanford, John Taylor, conform Agerpres.

Sursa citată de Reuters susţine că prin anunţarea persoanei pe care a ales-o înaintea datei de 3 noiembrie, când începe turneul său prin Asia, preşedintele Donald Trump vrea să dea Senatului timpul necesar pentru procesul de confirmare. Conform unui sondaj derulat în ultimele săptămâni în rândul a 40 de economişti, cele mai mari şanse le au Jerome Powell, avocat şi fost bancher de investiţii care este membru al consiliului guvernatorilor Fed, începând din luna mai 2012, şi Kevin Warsh, fost guvernator al Federal Reserve în timpul crizei financiare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.