Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump are în continuare un avantaj semnificativ față de DeSantis în cursa pentru a deveni candidatul republican în alegerile prezidențiale din 2024

The New York Magazine
Donald Trump Ron DeSantis

Fostul preşedinte american Donald Trump menţine un avans semnificativ în raport cu guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, în potenţiala cursă pentru desemnarea candidatului Partidului Republican în scrutinul prezidenţial programat în SUA în 2024, informează Mediafax.

Potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Morning Consult şi citat de publicaţia The Hill, Donald Trump este creditat cu 56% din preferinţele electorale în rândul membrilor Partidului Republican, în timp ce Ron DeSantis, care nu şi-a anunţat deocamdată candidatura, este la nivelul de 23%.

Fostul vicepreşedinte american Mike Pence este creditat cu 7% din intenţiile de vot în cursa internă republicană, Nikki Haley, fost ambasador american la ONU, este la nivelul de 4%, iar Liz Cheney, fostă membră a Camerei Reprezentanţilor, are o popularitate de 3%.

Potrivit sondajului, preşedintele Joseph Biden, membru al Partidului Democrat, are un avans de 1% în potenţiala cursă prezidenţială contra lui Donald Trump şi un avans de 2% în raport cu Ron DeSantis.

Preşedintele Biden a reafirmat, luni, intenţia de a candida în scrutinul prezidenţial din 2024, dar a precizat că anunţul formal privind candidatura nu va fi făcut deocamdată. "Intenţionez să candidez, dar deocamdată nu suntem pregătiţi să anunţăm" candidatura în mod formal, a declarat preşedintele Biden într-un interviu acordat postului NBC News. Conform unor surse politice de la Washington, principalii consilieri ai preşedintelui Biden se apropie de hotărârea lansării campaniei electorale. Anunţul a fost amânat din cauza unor factori politici precum situaţia concurenţilor din Partidul Democrat, cazul inculpării fostului preşedinte Donald Trump, potenţial adversar republican în scrutinul din 2024, şi disputele din Congres privind bugetul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.