Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump ÎI ALINIAZĂ pe conducătorii lumii arabe. Un lider influent EVITĂ summitul de la Riad

extratv.com
Donald Trump

Preşedintele sudanez, pe numele căruia a fost emis un mandat internaţional pentru genocid, a decis să nu participe la summitul de la Riad al liderilor ţărilor arabe şi musulmane, alături de preşedintele american Donald Trump, a anunţat vineri agenţia sudaneză Suna, preluată de AFP, potrivit agerpres.

'Preşedintele Omar al-Bashir s-a scuzat faţă de regele Salman al Arabiei pentru faptul că nu va putea asista la summitul de la Riad', a anunţat agenţia de presă sudaneză, citând un comunicat al preşedinţiei acestei ţări. El nu va putea onora această invitaţie din 'motive personale', precizează comunicatul.

Poziţie ingrată pentru Trump. Va lua parte la un summit alături de un CRIMINAL căutat în toată lumea

Ministrul afacerilor externe al Sudanului, Ibrahim Ghandour, a anunţat miercuri că Al-Bashir se va deplasa în capitala saudită, prima etapă a primului turneu în străinătate întreprins de preşedintele american Donald Trump.

content-image

Însă SUA şi-au exprimat în aceeaşi zi opoziţia faţă de prezenţa lui Al-Bashir. 'Ne opunem invitării sau facilitării de călătorii pentru orice persoană vizată de mandate de arest din partea Curţii Penale Internaţionale, inclusiv preşedintele Al-Bashir', a anunţat ambasada SUA într-un comunicat.

Trump este aşteptat sâmbătă la Riad, unde urmează să ţină a doua zi un discurs asupra 'unei viziuni pacifice' a islamului.

Lucrurile SE COMPLICĂ în Orient: SUA au trimis un al doilea portavion

În 2005, Consiliul de Securitate al ONU a cerut CPI să ancheteze crimele din Darfur, provincie din vestul Sudanului pradă de peste zece ani unui conflict în care au murit sute de mii de oameni, potrivit ONU. Al-Bashir, la putere din 1989, neagă în mod ferm acuzaţiile CPI.

Preşedintele sudanez se deplasează frecvent în Arabia Saudită, cu atât mai mult cu cât ţara sa este unul dintre membrii principali ai coaliţiei militare arabe sub comandament saudit implicate în războiul din Yemen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.