Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump îl AMENINȚĂ pe Kim Jong-Un: 'Nu putem lăsa în libertate un NEBUN cu arme nucleare'

donald trump

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat despre pe liderul nord-coreean Kim Jong-Un, în cursul unei discuţii telefonice purtate la sfârşitul lunii aprilie cu omologul său filipinez, Rodrigo Duterte, că este "un nebun cu arme nucleare", a informat marţi seară cotidianul Washington Post, citat de AFP.

"Nu putem lăsa aşa în libertate un nebun cu arme nucleare", a declarat Donald Trump în cursul conversaţiei de la 29 aprilie.

Citește și: Marea Britanie schimbă nivelul de ALERTĂ TERORISTĂ: A urcat la CRITIC, ultimul

"Avem o mare putere de foc, mai mare de 20 de ori decât a lui, dar nu dorim să o utilizăm", a adăugat el în legătură cu Coreea de Nord, care şi-a înmulţit tirurile cu rachete balistice şi a efectuat două teste nucleare anul trecut, conform Agerpres.

Trei zile mai târziu, Donald Trump declara, totuşi, pentru agenţia Bloomberg că ar fi "onorat" să îl întâlnească pe liderul nord-coreean, al cărui program de înarmare nucleară face obiectul sancţiunilor internaţionale,"dacă sunt întrunite condiţiile".

Trump a căutat astfel să afle de la Duterte dacă liderul comunist este "stabil sau instabil" psihic, potrivit Washington Post.

El s-a declarat însă bucuros de fiecare dată când Coreea de Nord ratează teste sale balistice. "Toarte aceste rachete se prăbuşesc. Asta este o veste bună", a afirmat Donald Trump, potrivit unei transcrieri a conversaţiei cu preşedintele filipinez, redactată la 2 mai.

Citește și: Anunț BOMBĂ: Ce putere mondială s-ar afla ÎN SPATELE recentului atac cibernetic global

Rodrigo Duterte a răspuns că liderul de la Phenian "se joacă cu bombele lui, jucăriile lui" şi a sugerat "că nu este sănătos la cap" şi că "poate deveni nebun la un moment dat".

Când preşedintele american l-a întrebat pe Duterte dacă Beijingul are vreo "putere" asupra lui Kim Jong-Un, omologul său filipinez i-a răspuns că "da, în cele din urmă, ultima carte, asul, este cu China. Numai cu China".

La finalul acestei conversaţii, Donald Trump l-a invitat pe Rodrigo Duterte să efectueze o vizită la Washington, potrivit versiunii oficiale a Casei Albe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.