Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump promite să facă pace între israelieni şi palestinieni - VIDEO

trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, s-a angajat marţi la Betleem, în Cisiordania ocupată, să facă "tot posibilul" pentru a-i ajuta pe israelieni şi palestinieni să încheie un acord de pace, relatează France Presse, potrivit agerpres.

"Pacea este o alegere pe care noi trebuie să o facem în fiecare zi şi SUA sunt aici pentru a ajuta să facă posibil acest vis", a declarat Trump în prezenţa preşedintelui Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas, cu care a avut o întrevedere în cursul dimineţii.

Trump condamnă atentatul de la Manchester, comis de 'RATAŢI malefici'

"Sunt hotărât să încerc să închei un acord de pace între israelieni şi palestinieni şi am intenţia să fac tot posibilul pentru a-i ajuta să-şi atingă acest obiectiv", a adăugat el.

"Preşedintele Abbas mă asigură că este gata să lucreze cu bună credinţă la acest obiectiv şi premierul (Benjamin) Netanyahu mi-a promis acelaşi lucru", a afirmat el, a doua zi după întâlnirea la Ierusalim cu liderul israelian.

Preşedintele republican a subliniat în special necesitatea de a stimula potenţialul economiei palestiniene, "care este într-o perioadă dificilă".

Guvernul israelian a adoptat duminică seara, "la cererea" lui Trump, măsuri destinate să faciliteze viaţa palestinienilor şi să le favorizeze economia, în special călătorii în străinătate şi deplasări a zeci de mii de palestinieni care vor să lucreze în fiecare zi în Israel.

Ocupaţia continuă a Cisiordaniei este principalul motiv pentru care palestinienii au o problemă cu Israelul, nu cu iudaismul, a declarat liderul ANP, Mahmoud Abbas în timpul conferinţei de presă comune cu preşedintele SUA, Donald Trump, potrivit DPA.

ATAC TERORIST pe Manchester Arena 22 morti si peste 59 raniti LIVE VIDEO

Cu această ocazie, Abbas a condamnat atacul terorist de la Manchester şi a reafirmat angajamentul palestinienilor de a lucra cu Trump la acordul de pace cu israelienii.

El a pledat din nou pentru soluţia a două state, implicând crearea unui stat palestinian independent, la conferinţa de presă cu Donald Trump, care însă nu a evocat această soluţie, notează AFP.

"Reiterez încă o dată poziţia noastră, cea a două state de-a lungul frontierelor din 1967, un stat palestinian cu capitala în Ierusalimul de Est, existând alături de statul Israel în securitate şi pace", a subliniat liderul ANP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.