Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump reia războiul cu presa la revenirea în SUA: Ultima ştire denunţată ca #FakeNews

reuters
trump

Abia revenit la Washington din primul său turneu internaţional, preşedintele Donald Trump a lansat acuzaţia sa foarte cunoscută de ştiri false - "fake news" - la adresa presei din SUA care a dezvăluit că ginerele său, Jared Kushner, este anchetat de FBI, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"Părerea mea este că multe din scurgerile de la Casa Albă sunt minciuni inventate de media #FakeNews", a scris Trump duminică pe Twitter, unul din mijloacele sale favorite de comunicare.

Vezi şi: Băsescu, atac la Danileţ: Despre voi nu trebuie să se ştie? Poate înţelege şi slugoiul de Tapalagă

Cotidianul Washington Post şi televiziunea NBC anunţaseră joi că Biroul Federal de Investigaţii (FBI) investighează legăturile lui Kushner cu Rusia. 

La scurt timp după mesajele preşedintelui, secretarul pentru securitate internă John Kelly a apărut la mai multe televiziuni elogiind aşa-zisele canale confidenţiale de comunicare, în special cu Rusia. "După părerea mea, este atât normal, cât şi acceptabil", a declarat el la televiziunea ABC. Consilierul pentru securitate naţională H. R. McMaster susţinuse încă de sâmbătă că astfel de canale nu sunt neobişnuite. 

Fostul director pentru serviciile naţionale de informaţii, James Clapper, a declarat însă la NBC că "beculeţul meu de avertizare s-a aprins clar şi cred că la fel şi tuturor celor din comunitatea de informaţii - foarte preocupaţi de natura acestor apropieri de ruşi".

Vezi şi: Posibilă revenire de senzaţie în politică. Anunţul lui Liviu Dragnea

Mai mulţi apropiaţi ai lui Donald Trump sunt suspectaţi de legături nepotrivite cu Moscova. Primul consilier pentru securitate naţională al preşedintelui, Michael Flynn, a demisionat în februarie, la mai puţin de o lună de când fusese numit, după ce s-a aflat despre discuţiile sale cu ambasadorul rus în Statele Unite, Serghei Kisliak, şi despre faptul că l-a dezinformat pe vicepreşedintele Mike Pence privind relaţia cu diplomatul respectiv. 

Jared Kushner, în vârstă de 36 de ani, este căsătorit cu Ivanka Trump, una din fiicele preşedintelui american. Potrivit presei, el a avut contacte cu Moscova în decembrie pe tema deschiderii unui canal secret de comunicaţii. Ştirile despre acest subiect au apărut în timp ce Donald Trump se afla în străinătate. Reuters a obţinut din partea a şapte foşti şi actuali oficiali ai SUA confirmarea că ginerele preşedintelui a avut cel puţin trei contacte cu Kisliak despre care nu se ştia până recent. 

Potrivit lui Trump, "de câte ori vedeţi cuvintele 'sursele spun' în media cu ştiri false şi nu se menţionează nume, este foarte posibil ca aceste surse să nu existe, ci să fie inventate de cei care scriu ştiri false. #FakeNews este duşmanul!".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.