Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria din Oradea se pregăteşte pentru un nou festival care va cuprinde opt spectacole și patru întâlniri cu Moş Crăciun

Agerpres
Teatrul Regina Maria de la Oradea

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria din Oradea se pregăteşte pentru un nou festival numit "Crăciun în ţinutul păpuşilor", ce se va desfăşura în perioada 4 - 22 decembrie.

Potrivit unui comunicat al Teatrului orădean, festivalul va cuprinde opt spectacole, şase ateliere creative şi patru întâlniri cu Moş Crăciun, dar pe lângă spectacolele de teatru tematice sau de păpuşi, festivalul îi şi provoacă pe micii spectatori să parcurgă o călătorie creativă prin atelierele de poveşti, colinde şi decoraţiuni, susţinute de actori ai Trupei Arcadia şi să se întâlnească cu Moş Crăciun într-un decor feeric.

Porţile fermecate vor fi deschise, în 4 decembrie, pentru micii spectatori cu un spectacol de iarnă, creat din lumini şi umbre: "Crăiasa Zăpezii şi Oglinda Fermecată" (spectacol de Iulian Bulancea), reluat în 10 decembrie.

În 11 decembrie este programată premiera spectacolului "Sania lui Moş Crăciun", după un text scris de Andreea Costea şi regizat de Igor Lungu, care îi va purta pe cei mici prin poveştile nemuritoare ale copilăriei şi va aduce o perspectivă nouă asupra personajelor negative din basme, care sunt provocate să facă fapte bune pentru a salva Crăciunul, potrivit Agerpres.

Programul festivalului va fi îmbogăţit şi cu trei spectacole invitate. Teatrul pentru Copii şi Tineret "Merlin" din Timişoara va prezenta "Noua poveste a Scufiţei Roşii" (de Ecaterian Mihăiescu Păun), Teatrul de Păpuşi "Puck" din Cluj-Napoca vine cu "Motanul încălţat" (o creaţie colectivă coordonată de Cristian Nedea), iar Trupa Liliput a Teatrului Szigligeti din Oradea îi aşteaptă pe prichindei la "Mânuţe şi picioruşe" (spectacol nonverbal pentru bebeluşi).

Pe lângă spectacolele distractive şi educative, artiştii păpuşari, meşteri iscusiţi, invită copiii la joc şi joacă, cu o serie de ateliere menite să le dezvolte acestora abilităţile creative - de actorie, muzicale şi practice.

Astfel, atelierele "Poveşti de Crăciun cu păpuşi" propun un mod interactiv şi recreativ de a citi poveşti, în care copiii se vor transforma din spectatori în actori şi vor avea mici roluri de îndeplinit de-a lungul lecturii. La atelierul de colinde, micii participanţi vor descoperi frumuseţea colindelor vechi şi noi şi se vor pregăti temeinic pentru Seara de Ajun, iar la atelierele de decoraţiuni vor avea ocazia să creeze din fetru şi alte materiale prietenoase decoraţiuni de sărbători, pe care le vor duce acasă pentru a le aşeza în brad, a-şi decora camera sau a le oferi cadou cuiva drag.

În ultima săptămână de festival, după ce micuţii au descoperit cu ajutorul poveştilor cine este Moş Crăciun şi s-au pregătit de sărbători învăţând colinde şi făurind decoraţiuni, sunt programate patru zile de întâlniri cu Moşul. Într-un decor feeric, realizat de la începutul festivalului, Moşul va poposi şi va asculta dorinţele fiecărui copil care va avea cutezanţa să păşească în ţinutul păpuşilor.

Biletele pentru spectacole şi ateliere sunt puse deja în vânzare şi se pot achiziţiona de la agenţia Teatrului Regina Maria, online pe Eventim.ro sau cu o oră înainte de spectacole de la Teatrul Arcadia. Biletele pentru spectacolul "Mânuţe şi picioruşe" se vor putea achiziţiona de la agenţia Teatrului Szigligeti şi online de pe Biletmaster.ro. Participarea la întâlnirile cu Moş Crăciun se face pe bază de înscriere şi costă 10 lei de copil per eveniment, iar formularele de înscriere se găsesc pe site-ul Teatrului Regina Maria sau pe pagina de Facebook a Trupei Arcadia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.