Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tsipras joacă tare: Planul e foarte prost / UPDATE

tsipras

Documentul prezentat de miniştrii de finanţe din zona euro cu noile exigenţe pentru reluarea dialogului cu Atena asupra planului de ajutorare este 'foarte prost', dar Atena încearcă să găsească soluţii pentru a depăşi criza, a afirmat duminică seară la Bruxelles o sursă guvernamentală elenă, citată de AFP.

'Textul în ansamblul său este foarte prost. Încercăm să găsim soluţii', a explicat această sursă în legătură cu documentul european în care este amintită opţiunea unei 'ieşiri temporare' a Greciei din zona euro şi consacră abandonarea parţială a suveranităţii în schimbul unei eventual ajutor.

UPDATE 23.26 Grecia nu poate aştepta pentru a începe negocierea unui plan de susţinere financiară, dată fiind 'gravitatea' situaţiei băncilor sale, în lipsă de lichidităţi, a afirmat duminică la Bruxelles o sursă guvernamentală elenă, potrivit AFP. 'Nu vrem o amânare' până miercuri, cum au propus miniştrii de finanţe ai Eurogrupului, 'pentru că aşteptând nu sunt suficiente lichidităţi de la BCE (injectate în băncile din Grecia), iar situaţia este gravă (...) Joi ar fi prea târziu', a declarat această sursă.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.