Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tsipras, pe cai mari

tsipras

Partidul Syriza, al premierului demisionar grec Alexis Tsipras, se situează pe prima poziţie în preferinţele electoratului în perspectiva alegerilor anticipate din septembrie, fiind urmat de formaţiunea conservatoare Noua Democraţie, relevă un sondaj de opinie realizat de agenţia ProRata, transmite vineri Reuters.

Astfel, sondajul - realizat pe un eşantion de 1.000 de persoane - arată că Syriza este susţinută de 23% din alegătorii greci (faţă de 26% în luna iulie), iar Noua Democraţie de 19,5% (comparativ cu 15% în iulie).

Unitatea Populară, partidul format săptămâna trecută de foştii membri ai Syriza care s-au opus ultimului program de asistenţă financiară pentru Grecia, în valoare de 86 de miliarde de euro, este susţinut de 3,5% din electorat, plasându-se pe poziţia a treia.

În fine, Grecii Independenţi, aliatul formaţiunii Syriza în fosta coaliţie guvernamentală condusă de Alexis Tsipras, ar obţine 2% din voturi, scor inferior pragului de 3% necesar accederii în parlament.

Potrivit aceleiaşi anchete sociologice, 64% dintre greci consideră că decizia lui Tsipras de a demisiona a fost una greşită, iar 68% sunt de părere că Grecia trebuie să rămână în zona euro cu orice costuri, chiar dacă acest lucru ar însemna continuarea măsurilor de austeritate.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.