Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudor Chirilă: „Iohannis a dezamăgit”

tudor_chirila

Tudor Chirilă a oferit duminică un interviu pentru Adevărul, în care vorbește despre cariera sa,  despre situația actualelor partide politice sau despre prestația de până acum a președintelui Iohannis.

Chirilă spune despre principalele partide politice că nu au înțeles că oamenii așteaptă ca ele să se reformeze, în vreme ce despre societatea civilă afirmă că nu mai este așa de ușor de păcălit ca în urmă cu câțiva ani.

„În primul rând ar fi trebuit să existe schimbare la nivelul principalelor partide politice, dar nu s-a schimbat nimic. Ei s-au făcut că înţeleg că trebuie să elimine corupţii şi penalii, şi că trebuie să-şi refacă de la zero partidele. Dar nu au înţeles. Eu cred că protestele de după Colectiv au scos în stradă oameni cu profiluri foarte diverse şi a fost un act de solidaritate în faţa unui moment de saturaţie: ne-a ajuns, până aici! O tragedie care a fost exclusiv rezultatul corupţiei sistemice de la noi. După Colectiv, vedem că, de fapt, nu se mai poate cânta nicăieri în siguranţă în România, nu se mai poate merge la teatru sau la cinema. Şi, din partea lor, nu există soluţii, ci doar se închid teatre şi cinematografe. Dar cred că au înţeles ceva cei care au ieşit în stradă. Au înţeles că este momentul să se implice, să nu mai tacă. Nu mai suntem atât de uşor de adormit, de păcălit. Cred că la nivelul conştiinţei colective – a unei părţi a acestui popor – a existat o schimbare clară. Sunt mai mulţi oameni care or să sune la Protecţia Consumatorului, sunt mai mulţi oameni care or să-şi ceară drepturile, care vor încerca să se implice, să intre în politică, administraţie, cu bună-credinţă, pentru a opri acest val negru care s-a aşezat peste România ca cenuşa la Copşa Mică. Şi care este reprezentat de principalele partide politice: PNL şi PSD – aceeaşi mizerie”, a declarat solistul trupei Vama.

Despre Klaus Iohannis, artistul declară că a dezamăgit și că nu a înțeles că oamenii nu i-au acordat un vot pozitiv, victoria sa din turul II fiind mai degrabă rezultatul unei temeri a societății față de contracandidatul său, Victor Ponta.

„Şi cred că mai este o tristeţe: că preşedintele Iohannis nu a înţeles nimic, nici din protestele de stradă, nici din ceea ce i se întâmplă în calitate de preşedinte. Iohannis a dezamăgit. Şi mai grav e că trimite în derizoriu instituţia prezidenţială cu toată semnificaţia ei. Nu a înţeles nici faptul că el nu a fost rezultatul unui vot pozitiv. Toţi oamenii care ajung la putere se îmbată cu ideea că a existat, în electoratul care i-a pus acolo, vreo apreciere pentru ei. Nu a existat niciodată niciun fel de apreciere, ci doar o enormă frică de contracandidatul lor. Ei ştiu asta, dar uită”, a completat Tudor Chirilă.

Acesta face și o descriere ideală asupra viitorului primar al Capitalei:

„În primul rând ar trebui să-l preocupe bugetul oraşului şi alocarea lui. Aştept de la un primar să limiteze corupţia, contractele de casă şi felul în care se duc banii în găuri negre, cum ar fi regiile, care absorb cei mai mulţi bani. Apoi, cred că ar trebui să eficientizeze orice înseamnă serviciu public în subordinea primăriei. Şi după această încercare, aş vrea să avem un primar care să se preocupe de partea care ne omoară poate cel mai mult: traficul. Noi suntem nişte oameni care, vrem-nu vrem, trăim într-un oraş care ne ia din vieţile noastre, zilnic, trei-patru ore, în trafic.”

Interviul poate fi citit integral aici.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.