Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorache, precizări despre organizarea alegerilor parlamentare: Au fost anumite neînţelegeri

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dragos Tudorache MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a precizat marţi că în ziua alegerilor parlamentare nu se supraveghează video votul ca atare, ci doar perioada în care sunt numărate buletinele. 

"Vreau să subliniez că au fost anumite neînţelegeri asupra perioadei care va surprinsă video, să spun această perioadă, (...) precizez că este vorba doar de perioada în care sunt numărate voturile, deci nu se supraveghează video votul ca atare între deschiderea urnelor şi închiderea lor", a declarat Tudorache, marţi, în deschiderea şedinţei Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, informează agerpres.ro.

10.45 - Declarații de presă ale președintelui Klaus Iohannis


Ministrul a mulţumit reprezentanţilor STS pentru modul în care au pregătit tehnic această măsură de supraveghere şi că au adaptat "în termen record" aplicaţia de pe tablete care să permită înregistrarea. 

"Vreau să mulţumesc şi colegilor de la AEP care au lucrat cu noi pentru elaborarea procedurilor ce urmează a fi aplicate de către operatorii tabletelor, pentru ca această fază să fie bine implementată şi să nu avem diferenţe de înţelegere sau de aplicare a acestei măsuri între o secţie şi alta", a spus Dragoş Tudorache. 

Potrivit acestuia, în ceea ce priveşte achiziţionarea ştampilelor şi a timbrelor autocolante, procedura este în stadiu final. 

"Suntem deja în stadiul final pe două achiziţii. Prima - în ceea ce priveşte ştampilele cu menţiunea 'votat', unde înţeleg că etapa finală din SEAP a fost finalizată şi aşteptăm semnarea acordului cadru pentru 15 noiembrie. De asemenea, furnizarea timbrelor autocolante, în jur de 19 milioane, din câte am înţeles. Procedura simplificată a fost finalizată. Atribuirea s-a făcut, iar pe 9 noiembrie se va semna acordul cadru", a explicat Tudorache.

REVOLTA gardienilor din închisori: Se încearcă o GRAȚIERE mascată!


Tudorache a mulţumit personalului Ministerului Afacerilor Externe şi celor de la AEP pentru modul în care au colaborat pentru a finaliza lista secţiilor din străinătate. 

"Este foarte important să facem o verificare a stadiului în care suntem pentru pregătirea desfăşurării alegerilor. Tocmai pentru că suntem la începutul campaniei electorale, vreau să reînnoiesc mesajul pe care l-am mai dat de câteva ori atât colegilor de aici, din structurile centrale ale Ministerului Afacerilor Interne, dar şi colegilor prefecţi în ceea ce priveşte neutralitatea politică, echidistanţa în perioada electorală. Este foarte important pentru noi, pentru toţi profesioniştii care lucrează în acest minister, să arătăm că nu ne implicăm nici într-un fel altfel decât în a pregăti cât putem de bine acest proces electoral", a mai spus ministrul, înainte de începerea unei videoconferinţe cu prefecţii din toate judeţele, pentru a vedea dacă sunt probleme în implementarea măsurilor la nivel judeţean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.