Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorache, PRECIZĂRI despre reorganizarea DIPI: S-a decredibilizat,iar activitatea nu poate continua

Inquam Dragos Tudorache MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a precizat joi, în cadrul unei discuţii online, că Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) s-a decredibilizat iar activitatea sa nu poate continua, informează agerpres.ro. Declaratiile ministrului vin dupa ce in cursul zilei STIRIPESURSE.RO a publicat un fragment dintr-o stenograma audio cu scandalul din MAI cu privire le reorganizarea DIPI.

Tudorache a explicat că reorganizarea DIPI a fost avută în vedere înainte de mandatul său, în urma unor evenimente care au arătat "o zonă de vulnerabilitate".

Contre în DIRECT între Clotilde Armand și Elena Udrea: Nu avem același statut


"Necesitatea reorganizării DIPI fusese identificată dinainte de a prelua eu mandatul, tocmai pentru că tot ce se întâmplase în ultimul an, pornind de la modul de utilizare a fondurilor operative, scandalul care a urmat, interacţiunea cu DNA, toate aceste lucruri au arătat o zonă de vulnerabilitate într-o structură unde nu îţi poţi permite ca Minister de Interne, ca ţară să ai vulnerabilităţi. Într-o zonă care se ocupă de suportul informativ al unor activităţi atât de importante cum sunt cele pe care le desfăşoară MAI şi, mai mult decât atât, într-o structură care se ocupă sau ar trebui să se ocupe să vegheze la integritatea personalului MAI nu îţi poţi permite să ai nici sincope operaţionale şi nici nu îţi poţi permite să continui cu o structură care s-a decredibilizat", a declarat ministrul Afacerilor Interne. 

Dragoş Tudorache a spus că în acest moment au fost finalizate toate consultările legate de proiectul de reorganizare a instituţiei. 

"Un lucru care se acumulase în timp şi anume o reaşezare a competenţei. E o chestiune care a fost intens dezbătută, nu doar acum, în acest an, cu ocazia scandalurilor repetate în care a fost atrasă această structură, dar şi în trecut, şi anume faptul că existau zone de suprapunere cu ceea ce făceau alte structuri ale statului, în speţă SRI. O zonă de competenţă care era definită mult prea larg", a mai precizat Tudorache.

Liviu Dragnea se ia de Marian Godină: 'Să cunoască întâi judeţul înainte să arunce cu noroi'


Potrivit acestuia, zona de tensiune, mai ales în dialogul cu sindicatele, a fost modalitatea de intervenţie, ordonanţa de urgenţă, şi caracterul militar al viitoarei instituţii. 

"Da, ordonanţa de urgenţă ar trebui să fie o excepţie şi ar trebui să fie folosită doar în cazuri bine reglementate şi în care urgenţa să fie definită. Sunt criterii şi condiţii pe care Curtea Constituţională le-a trasat foarte clar. Eu consider că suntem în aceste condiţii. Suntem în aceşti parametri Constituţionali", a adăugat ministrul Afacerilor Interne. 

Dragoş Tudorache a mai spus că viitorul caracter al instituţiei, militar, asigură mai bine coerenţa structurii, standardele operaţionale şi integritatea angajaţilor. 

"DIPI era singura structură din cadrul Comunităţii de Informaţii care nu era o structură militară. Toate celelalte - SRI, SIE, STS, SPP - sunt structuri militarizate", a subliniat Tudorache. 

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a răspuns întrebărilor cetăţenilor în cadrul programului "De vorbă cu Ministrul tău", o iniţiativă a Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.