Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader are un mesaj important pentru anumiți magistrați: 'E un pas semnificativ'

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că proiectul privind Cartierul pentru justiție a făcut un pas important prin adoptarea memorandumului privind situația amplasamentului Esplanada, jumătate din suprafața din vecinătatea Bibliotecii Naționale a României urmând să fie dedicată proiectului.

"Un pas semnificativ spre Cartierul pentru justiție! Memorandum privind situația amplasamentului Esplanada în vederea dezvoltării unui program de reconversie funcțională. Jumătate din suprafața întregului amplasament, localizată în vecinătatea Bibliotecii Naționale a României, va fi dedicată proiectului "Cartierul pentru justiție". Cealaltă jumătate a aceluiași amplasament, localizată în vecinătatea străzii Nerva Traian, va fi dedicată proiectelor inițiate de Primăria Municipiului București, pentru lucrări de construcție, reabilitare, modernizare și reconversie funcțională", a scris Tudorel Toader, pe Facebook.

Citește și: S-a aflat totul! Unde va avea loc nunta de lux a fiului lui Liviu Dragnea și câți bani s-au investit în organizarea evenimentului

Executivul a adoptat, în şedinţa de joi, un memorandum privind amplasarea Cartierului pentru Justiţie pe un teren de aproximativ cinci hectare în centrul Capitalei, lângă Biblioteca Națională a României.

Potrivit unor surse guvernamentale, în acest moment nu este clară situația proprietarilor terenurilor pe care va amplasat Cartierul Justiției. Pentru o parte din terenuri, proprietarii au carte funciară, în timp ce alți proprietari au titluri de proprietate fără carte funciară, iar unele terenuri sunt cuprinse în litigiii în instanțe.

Citește și: Olguța Vasilescu, reproșuri în rafală pentru Klaus Iohannis: ”tu te-ai plimbat jumătate din mandat…mi se pare halucinant”

„Ca să faci expropieri trebuie să știi cine e proprietarul", au declarat, pentru MEDIAFAX, sursele guvernamentale.

În Cartierul pentru Justiție urmează să fie reunite toate instituțiile juridice din București.

Citește și: Ministrul Muncii se dezlănțuie la adresa lui Iohannis! ”Cum n-am crescut pensiile și salariile? Cred că trăiește în alt film”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.