Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, declarații de ULTIMĂ ORĂ despre OUG pe codurile penale: 'Nu vom propune două Ordonanțe de Urgență, ci una singură, cu două puncte'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a spus că se va consulta cu premierul Viorica Dăncilă în privința unei OUG pe codurile penale și că nu vor fi propuse două acte normative, ci unul singur care să cuprindă două mari părți, Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

„Mă voi consulta cu doamna prim-ministru. Nu vom propune două Ordonanțe de Urgență ci una singură, cu două puncte: I, Codul Penal, II, Codul de Procedură Penală”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader, conform Mediafax.

Toader a mai spus că OUG va fi pusă în acord cu deciziile CCR: „Lucrăm la un draft, proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală în acord cu deciziile Curții Constituționale şi pentru transpunerea celor două directive: confiscarea extinsă la codul penal şi consolidarea prezumţiei de nevinovăţie la cel de procedură penală”.

Vești bune pentru români - Suntem mai bogați cu aproape 2.000 de miliarde de lei

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, săptămâna trecută, că s-a discutat, în ședința PSD, oportunitatea unei ordonanțe de urgență de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constituționale să intre în vigoare, urmând ca articolele neconstituționale să revină în Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.