Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, INSPECŢIE la penitenciarul Codlea. Modificări de PROPORŢII după vizita ministrului

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Ministrul Justiţiei, vizită neanunţată la un penitenciar din ţară! Tudorel Toader a mers în inspecţie la penitenciarul Codlea şi a verificat atât condiţiile de detenţie, dar şi spaţiile de care persoanele private de libertate dispun pentru activităţi recreative, felul cum sunt gestionate activităţile lucrative ale acestora şi condiţiile de muncă ale angajaţilor închisorii, a informat, miercuri, Ministerul Justiţiei (MJ) într-un comunicat de presă transmis AGERPRES

Din delegaţia care a vizitat, marţi, penitenciarul Codlea a făcut parte şi secretarul de stat Marieta Safta.

Citeşte şi: Ministrul Finanţelor RUPE TĂCEREA. Care este situaţia bugetului şi ce spune despre RECTIFICAREA bugetară

Ministrul a purtat discuţii cu câteva persoane private de libertate şi a ascultat care sunt punctele acestora de vedere cu privire la condiţiile de detenţie, precizează MJ. 

La penitenciarul Codlea, unele spaţii administrative vor fi transformate în camere de detenţie pentru deţinuţi, urmând a fi create 80 de noi locuri de deţinere respectând standardele CEDO, respectiv o suprafaţă de minimum patru metri pătraţi per deţinut. 

Pentru reducerea riscului de recidivă, una dintre posibilele soluţii constă în crearea unui pachet de măsuri post-executorii pentru continuarea eforturilor de reinserţie şi după ce deţinuţii ajung în libertate, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi: Scandalul de la Spitalul Colentina ia amploare. Se cere SCHIMBAREA conducerii interimare

De asemenea, delegaţia s-a informat şi despre condiţiilor de muncă pe care le au funcţionarii publici cu statut special din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, precum şi despre deficitul de personal. Scopul acestor demersuri este legat de identificarea măsurilor care pot fi luate de la nivelul Ministerului Justiţiei pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru, arată sursa citată. 

Reprezentanţii MJ au vizitat şi Centrul de Pregătire Profesională şi Recuperare a Cadrelor de Penitenciare Rodbav, judeţul Braşov. Membrii delegaţiei au fost în spaţiile de cazare şi sălile de pregătire în care au loc cursuri pentru funcţionarii publici cu statut special nou încadraţi din cadrul sistemului penitenciar. Delegaţia Ministerului Justiţiei a purtat discuţii cu conducerea centrului în vederea identificării unor perspective de dezvoltare.

Citeşte şi: LOVITURĂ grea primită de o celebră bancă din România. Cum a ajuns să plătească dobânzi FABULOASE la împrumuturi de la banca-mamă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.