Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, precizări de ULTIMĂ ORĂ cu privire la Articolul 7 care a dinamitat PG, DNA și DIICOT

Inquam Photos/ Octav Ganea
Tudorel Toader

Tudorel Toader a venit în Parlament direct de la sediul CSM, unde s-a discutat despre aplicabilitatea ordonanței pe legile justiției, care prevede majorarea vechimii procurorilor din DNA, DIICOT și PG la 10 ani, pentru a se întâlni cu liderul PSD, Liviu Dragnea. Acesta a făcut câteva precizări legate de Articolul VII din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 92/2018.

„Articolul VII face parte integrantă din ansamblul reglementărilor”, a spus Tudorel Toader la Parlament.

Cei de la USR susțin că Articolul VII este neconstituțional. Tudorel Toader a refuzat să comenteze, spunând doar că: „Bine, sper că nu v-ați imaginat că eu vin aici și contrazic sau aduc contraargumente celor din opoziție”.

Întrebat de ce a fost nevoie de introducerea Articolul VII și care sunt argumentele, Tudorel Toader a spus că „există o lege 24/2000 privind tehnica legislativă și Articolul VII se integrează procedurii de legiferare”.

SURSE - CSM a lămurit misterul din jurul OUG pe legile justiției: ce se întâmplă cu procurorii DNA și DIICOT

Amintim că CSM a luat în discuţie astăzi solicitările Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism privind interpretarea articolului VII din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 92/2018.

Articolul prevede că "procurorii care, la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţei de urgenţă, îşi desfăşoară activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi în cadrul celorlalte parchete, rămân în funcţie în cadrul acestora, numai dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.