Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader râde de sesizarea lui Iohannis pe legile justiţiei: 'Eram curios să văd ce argumente noi aduce'

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, reacţionează la decizia CCR prin care a fost respinsă sesizarea preşedintelui Iohannis pe legea 304/2004, care cuprinde şi înfiinţarea secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor.

"Pentru mine, decizia era previzibilă, pentru că aceeaşi soluţie legislativă, înfiinţarea secţiei, mai fusese contestată şi CCR a respins critica. Eram curios să văd ce argumente noi aduce preşedintele. Vă spun că în momentul acesta în jurisprudenţa CCR sunt 56 de temeiuri de respingere ca inadmisibilă. Poţi să revii cu alte argumente. Preşedintele nu a avut alte argumente. Prin urmare, decizia nu putea fi decât o respingere ca inadmisibilă. Din punct de vedere juridic, în opinia mea, înfiinţarea acestei secţii nu aduce nimic nou. Până la urmă, şi astăzi avem procurori care urmăresc faptele penale care se presupune a fi fost comise de alţi procurori. Prin urmare, înfiinţarea secţiei specializează un grup de procurori care să ancheteze presupusele fapte comise de magistraţi indiferent de natura lor", a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

Vezi şi: Crampele musculare îți indică bolile de care suferi

Obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară formulată de preşedintele Klaus Iohannis a fost respinsă ca inadmisibilă pentru depăşirea termenelor de sesizare a Curţii Constituţionale, se arată într-un comunicat postat miercuri pe pagina CCR. 

"Având în vedere că, în cauza de faţă, sesizarea a fost înregistrată pe rolul Curţii Constituţionale în data de 4 mai 2018, deci după împlinirea termenului de 10 de zile, care a început să curgă din 30 martie 2018, dată la care, după reexaminarea întemeiată pe Decizia Curţii Constituţionale nr. 33 din 23 ianuarie 2018, Parlamentul a trimis legea preşedintelui spre promulgare, în temeiul art. 77 alin. (3) din Constituţie, Curtea a constatat că sesizarea nu întruneşte condiţiile prevăzute de lege şi Constituţie pentru a putea fi analizată pe fond, fiind depăşit stadiul procedurii constituţionale în care ar fi putut fi formulate critici de neconstituţionalitate cu privire la prevederile legale reexaminate", se precizează în document. 

De asemenea, CCR a reţinut că o parte din criticile formulate de şeful statului vizează conţinutul normativ al unor dispoziţii ale legii în forma adoptată iniţial de Parlament, care nu au fost supuse procedurii de reexaminare, arătând că termenul în care preşedintele putea solicita verificarea constituţionalităţii respectivelor dispoziţii a expirat, astfel că instanţa de contencios constituţional nu este îndrituită să efectueze un atare control.

Vezi şi: Trebuie să-ţi schimbi URGENT parola dacă ai făcut una dintre aceste greşeli .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.