Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, replică-fulger pentru 'procuroarea lui Dragnea': 'Cine vrea și poate, lesne înțelege diferențele'

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Tudorel Toader îi răspunde procurorului DNA, Alexandra Lăncrănjan, care l-a atacat pe ministrul Justiției pentru că a contrazis Ambasada Germaniei.

„completare: cine vrea si poate, lesne inteleage diferentele dintre elementele constitutive ale infractiunilor din art.266 C penal german si art.297 C penal roman !
In acest sens, in scurt timp, va fi disponibil "Codexul penal european", in curs de aparitie la editura C H Beek”, scrie Toader, pe Facebook.

Lăncrănjan afirmă că în Germania sunt foarte multe articole în codul penal care reglementeaza acțiuni specifice ale funcționarilor publici fără a le denumi abuz în serviciu, făcând trimitere la Art. 266 din Codul penal german.

„Articolul 266 din Codul penal german reglementează o infracțiune privitoare la atribuțiile de serviciu (în varianta germană Neloialitate), cu următorul conținut:
Secțiunea 266
(1) Fapta persoanei care abuzează de autoritatea ce i-a fost acordată prin lege, prin învestirea de către o autoritate publică sau pe cale convențională, de a dispune de bunurile altei persoane sau de a efectua acte în numele sau interesul altei persoane ori de a-și asuma obligații în numele acesteia sau care își încalcă obligația de a proteja drepturile patrimoniale și interesele altei persoane, obligație stabilită prin lege, decizie a autorității publice sau pe cale convențională, și, prin urmare, provoacă prejudicii respectivei persoanei, se pedepsește cu închisoarea de cel mult cinci ani sau cu amendă.
Daca un jurist ar citi codul penal german integral ar putea, fara niciun efort, sa constate ca abuzul in serviciu este incriminat atat in articole cu o specificitate mare cat si in acest articol care acopera celelalte ipoteze posibile", a notat procuroarea.

Reacţia Alexandrei Lăncrănjan vine după ce Ministrul Justiţiei a susţinut că abuzul în serviciu nu este incriminat în mod distinct în Codul Penal din Germania, deşi calitatea de funcţionar public sau european apare ca element de agravare în cazul mai multor infracţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.