Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, SOMAȚIE pentru Cristina Tarcea. Ministrul Justiției cere VERIFICĂRI de URGENȚĂ

Inquam Photos/ Octav Ganea
Tudorel Toader

Ministrul Justiției, cerere de ultimă oră după eliberările pe bandă rulantă din penitenciarele din România, ca urmare a deciziei CCR privind nelegalitatea completelor de cinci judecători de la ÎCCJ.

"Nu însemană că dacă cineva a scăpat de executarea pedepsei scapă liber. Procesul se rejudecă în complet nou. Vei spune că trece timpul, e vorba de cheltuieli, toți cei care au generat acest eveniment juridic vă pot explica. Eu acum când urc în birou voi cere de la ANP să vedem câți deținuți au fost eliberați după decizia privind completele", a declarat Tudorel Toader astăzi.

Acesta a somat-o pe șefa ÎCCJ, Cristina Tarcea, să dea explicații privind situația generată de completele nelegale. "Eliberarea s-a decis de către instanța de judecată, suspendarea executării pedepsei pentru unii deținuți condamnați în ompleturi nelegal constituite. Instanța a procedat în acest sens pentru că așa a statuat CCR. Am convingerea că președinta ÎCCJ va putea da explicațiile, în niciun caz eu. Suspendarea exceutării pedepsei s-a dispus de către instanța de judecată în baza deciziei CCR ca urmare a nelegalității completurilor. Numai președinta ÎCCJ poate explica care au fost argumentele și contra-argumentele avute în cadrul ședinței colegiului de conducere de a nu respecta legea. Chiar nu pot eu să răspund în locul doamnei președinte", a declarat Tudorel Toader, joi, într-o conferință de presă.

Citește și: S-ar fi AFLAT candidatul PSD-ALDE la prezidențiale! Cine ar fi cel care îl va înfrunta pe Klaus Iohannis (surse)

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.