Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader vorbește despre DEMITEREA șefei DNA, Laura Codruța Kovesi: 'E OBLIGAȚIA mea anul acesta, o parte mă va critica, o parte va fi de acord'

Facebook Liviu Plesoianu
Tudorel Toader Laura Codruta Kovesi

Tudorel Toader anunță că până la sfârșitul anului va decide dacă va propune demiterea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Joi seara, la Antena 3, ministrul Justiției a precizat că în decizia sa va cântări raportul Inspecției Judiciare. El a oferit și un posibil deznodământ: după deciziile CCR în care s-a stabilit că DNA a încălcat Constituția, iar șefa DNA a încălcat legea în urma demiterii unei procuroare, Kovesi va trebui să răspundă.

”Constituția oferă suficiente garanții pentru a preveni abuzuri și încălcări și să conducă, în secundar, la sancționarea acestora. Fiecare are obligația să respectăm legea și libertatea să o încălcăm, cu consecința răspunderii. Într-un fel sau altul va exista o răspundere a lui Kovesi. Dacă voi decide revocarea ei, voi anunța. E obligația mea să valorific raportul Inspecției Judiciare, nu pot să-l neglijez. Voi prezenta rezultatul public, indiferent care va fi el. O parte a publicului va fi de acord, altă parte mă va critica. Eu am cerut Inspecției Judiciare să facă un control la DNA și la Ministerul Public, la Parchetul General. Decizia o voi lua anul acesta, în scurt timp. ”, a spus Tudorel Toader.

Citește și: Surprize, surprize! Cine-i va lua locul Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.