Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tunisia prelungeşte starea de urgenţă

Tunisia

Starea de urgenţă, în vigoare în Tunisia de un an şi jumătate ca urmare a mai multor atentate jihadiste sângeroase, a fost prelungită cu patru luni, a anunţat miercuri Preşedinţia acestei ţări, informează AFP, potrivit agerpres.

'După ce s-a consultat cu şeful guvernului şi cu preşedintele Adunării Reprezentanţilor Poporului, preşedintele republicii, Beji Caid Essebsi, a decis miercuri să prelungească starea de urgenţă cu patru luni, începând cu 15 iunie', a anunţat Preşedinţia tunisiană într-un comunicat postat pe Facebook.

Primarul Londrei confirmă catastrofa: 'Numeroase persoane sunt date dispărute' - LIVE VIDEO

Starea de urgenţă arogă puteri de excepţie forţelor de ordine. Ea permite interzicerea grevelor şi reuniunilor 'de natură să provoace dezordine' sau adoptarea de măsuri care să 'asigure controlul asupra presei'.

Această măsură este în vigoare după un atentat comis împotriva membrilor gărzii prezidenţiale, la 24 noiembrie 2015, chir în centrul capitalei tunisiene. Doisprezece agenţi de securitate au fost ucişi în acel atac, revendicat de gruparea extremistă Statul Islamic (SI).

Alte două atacuri majore revendicate de SI au avut loc în martie şi iunie 2015, la muzeul Bardo din Tunis şi respectiv pe o plajă şi într-un spital din Sousse (est). Şaizeci de oameni, printre care 59 de turişti străini, au fost ucişi în cele două atentate.

Autorităţile afirmă că au făcut 'paşi foarte importanţi în războiul împotriva terorismului', dar continuă să îndemne la vigilenţă, iar destructurări de celule jihadiste sunt anunţate cu regularitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.