Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tunisianul care pregătea un atac terorist în Gemania a fost implicat şi în atacul de la Muzeul Bardo

Cetăţeanul tunisian suspectat că a vrut să pregătească un atentat în Germania şi arestat miercuri dimineaţă este căutat în Tunisia pentru presupusul său rol în atacurile de la Muzeul Bardo şi în oraşul Ben Guerdane din Tunisia, a anunţat miercuri parchetul german, după o serie de raiduri antiteroriste efectuate de poliţia germană în landul Hessa, informează DPA şi AFP, conform agerpres.

În Tunisia, suspectul "face obiectul unei anchete pentru participarea sa la planificarea şi punerea în aplicare a atentatului de la Muzeul Bardo pe 18 martie 2015 şi a atacului împotriva oraşului tunisian de la frontiera (cu Libia) Ben Guerdane la începutul lunii martie 2016", a informat parchetul landului Hessa într-un comunicat, acuzându-l pe acest individ neidentificat în vârstă de 36 de ani de a fi acţionat în numele grupării Stat Islamic.

Citeşte şi: Guvernul german suplimetează fondurile pentru întoarcerea voluntară a migranţilor

În total, 54 de raiduri au vizat apartamente, proprietăţi comerciale şi două moschei în landul Hessa, a precizat procurorul şef din Frankfurt Alexander Badle, adăugând că 16 suspecţi cu vârste cuprinse între 16 şi 46 de ani sunt investigaţi.

Tunisianul este acuzat că a lucrat ca recrutor şi traficant în numele militanţilor Statului Islamic şi "a creat o reţea de susţinători pentru a pregăti un atac terorist", a spus Badle.

Planul era la început şi încă nu fusese stabilită o ţintă specifică, a precizat el.

Ancheta ce a condus la această arestare a durat patru luni, a declarat Max Weiss, un purtător de cuvânt al departamentului de poliţie din landul Hessa, adăugând că 150 de ofiţeri au lucrat "24 de ore din 24" într-un efort de a anihila reţeaua.

Separat, trei bărbaţi au fost arestaţi în raiduri ale poliţiei în capitala germană Berlin marţi noapte, acuzaţi de legături cu terorismul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.