Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tupac, Pearl Jam şi Joan Baez, incluşi în 'Rock and Roll Hall of Fame'

Tupac Shakur

Rapperul Tupac Shakur, grupul Pearl Jam şi interpreta de folk Joan Baez vor face parte din promoţia 2017 a ''Rock and Roll Hall of Fame'', panteonul genului, a cărui componenţă a fost anunţată marţi, scrie AFP. Un artist este eligibil pentru a fi inclus în acest cerc select după împlinirea a 25 de ani de la lansarea primului său disc, single sau album.

Tupac Shakur, sau pe scurt 2Pac, al cărui album ''2Pacalypse Now'' a fost lansat în noiembrie 1991, a fost ales marţi în primul său an de eligibilitate. Această distincţie survine la peste 15 ani de la moartea sa, în septembrie 1996, în Las Vegas, în urma unor focuri de armă ale unui atacator încă necunoscut.

Ultimele două albume ale artistului figurează încă printre cele zece cele mai vândute albume rap din toate timpurile. Asemenea lui 2Pac, Pearl Jam a găsit Graal-ul în primul său an de eligibilitate. Grupul face parte dintre cele mai rare formaţii provenite din genul muzical grunge şi care se află încă în activitate. În circa un sfert de secol de activitate, grupul Peal Jam din Seattle a reuşit să claseze cinci dintre albumele sale în vârful vânzărilor din SUA, prima dată în 1993 şi cel mai recent în 2013, conform Agerpres.

În acest panteon intră de asemenea cântăreaţa americană de folk Joan Baez, marea reprezentantă a generaţiei de muzicieni americani care au jalonat muzica anilor 60 în frunte cu care a fost partenerul său, Bob Dylan. Activă în mişcarea de luptă pentru drepturile civice şi în cea împotriva războiului din Vietnam, Joan Baez a galvanizat deceniul respectiv cu timbrul său de soprană, fiind un exemplu pentru multe cântăreţe.

La 75 de ani, Joan Baez susţine încă în mod regulat concerte şi tocmai a încheiat un turneu luna trecută. Ceremonia propriu-zisă de includere în ''Rock and Roll Hall of Fame'', care are sediul în Cleveland, va avea loc anul viitor pe 7 aprilie la Barclays Center din New York.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.