Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TUPEU de terorist: Propunere incredibilă a autorului masacrului de la Parkland - a UCIS 17 oameni

cnn.com
masacru sua

Autorul masacrului de la liceul din Parkland, soldat cu 17 morţi şi 17 răniţi, Nikolas Cruz, vrea să-şi doneze moştenirea victimelor şi rudelor măcelului, au dat asigurări avocaţii săi, într-o audiere la un tribunal în Florida, relatează AFP. "Cruz nu vrea aceste fonduri, indiferent care este suma ce-i revine”, a declarat miercuri avocata sa Melisa McNeill, referindu-se la viitoare moştenire a tânărului în vârstă de 19 ani, a cărui mamă a decedat în noiembrie. ”El ar vrea ca aceşti bani să fie donaţi unei organizaţii alese de către familiile victimelor”, a spus ea, în timp ce ucigaşul cimpărea, legat la mâini şi picioare, într-o audiere viând să stabilească dacă este în măsură să-şi plătească apărarea, în contextul în care în prezent beneficiază de ajutor juridic.

Citeşte şi: Cum s-ar fi făcut jocurile pentru Guvernul României: Şefii instituţiilor de forţă 's-au dat de gol' - cum se împărţeau funcţiile

”Permiteţi ca (banii) să se ducă la cei care au fost răniţi, punct”, a insistat alt avocat de-al său, Howard Finkelstein, anunţând că moştenirea lui Nikolas Cruz ar putea să atingă ”un milion de dolari”. Cu toate acestea, aceasta nu a fost încă pusă în executare şi nu este clar, pentru moment, care este moştenirea exactă a atacatorului şi a fratelui său. Tribunalul se va pronunţa dacă procesul va fi plătit de contribuabilii americani sau de către atacator, într-o viitoare audiere, menită să decidă calendarul procesului.

Vezi şi: Concluzie inedită a cercetătorilor: De ce e bine să vorbeşti cu tine însuţi la persoana a treia

Procurorii din Florida au anunţat în martie că intenţionează să ceară pedeapsa cu moartea împotriva lui Nikolas Cruz. Avocaţii săi au subliniat că el va accepta să pledeze vinovat în schimbul garanţiei că nu va fi executat. O negociere a pedepsei rămâne în mod teoretic posibilă, în pofida anunţului procurorilor cu privire la faptul că privilegiază sentinţa capitală. Data procesului lui Cruz - condiţionată de declararea sa suficient de sănătos mental pentru a fi judecat - nu a fost stabilită încă. Tânărul, un fost elev al liceului la care a comis atacul armat pe 14 februarie cu o puşcă de asalt, a fost reţinut după masacru, pe care nu a încercat să-l nege, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.