Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TUPEU 'Procurorul lui Voiculescu', arestat pentru mită şi spălare de bani, vrea să rămână magistrat

eva emilian

Un procuror arestat într-un dosarul în care este acuzat de luare de mită şi spălare de bani a contestat hotărârea Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii prin care a fost suspendat din funcţie. Plenul CSM urmează să dea o decizie luni, în cazul magistratul Emilian Eva, de la Parchetul Tribunalului Iaşi, procurorul care l-a anchetat pe Dan Voiculescu în dosarul privatizării ICA.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va discuta, în şedinţa de luni, o notă a Direcţiei resurse umane şi organizare privind contestaţia lui Emilian Eva, formulată după ce în şedinţa Secţiei pentru procurori din 13 iulie s-a decis suspendarea magistratului din funcţie, ca urmare a arestării sale preventive.

Emilian Eva, procuror la Parchetul Tribunalului Iaşi, a fost arestat preventiv în 10 iulie, printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), la propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care l-a acuzat de luare de mită, spălare de bani, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia şi fals în declaraţii. Mandatul de arestare a fost prelungit, în august, pentru încă 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.