Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turbocapitalismul distruge fotbalul: 'Am creat un monstru'

bbc.co.uk
capitalism-sport

Legendarul Karl-Heinz Rummenigge, care va părăsi funcţia de CEO al clubului de fotbal Bayern Munchen la sfârşitul acestei luni, a afirmat că echipele europene au alimentat "un demon numit piaţa transferurilor" şi că sunt necesare reforme pentru a limita salariile jucătorilor şi comisioanele agenţilor acestora, informează EFE.

"Am hrănit un demon numit piaţa transferurilor. Întrebarea este dacă nu am dus de prea mult timp nava într-o zonă lovită de un uragan şi nu o mai putem controla", a spus Rummenigge într-un interviu acordat revistei germane Kicker.

"Cluburile din sudul Europei transmit deja semnale SOS şi există cluburi germane care abia trăiesc de la o zi la alta, ca să nu mai vorbim de categoriile inferioare", a adăugat fostul internaţional german.

Karl-Heinz Rummenigge admite că ceea ce el numeşte "turbocapitalism" în fotbal îl îngrijorează pentru că îi lasă deoparte pe fanii care, spune el, nu înţeleg cum "un jucător care câştigă 15 milioane de euro pe an nu este mulţumit dacă i se oferă o reînnoire pentru 19,5 milioane".

"Avem nevoie de o schimbare culturală, pentru a obţine o mai mare raţionalitate, lăsând în urmă o piaţă supraîncălzită de emoţii. Trebuie să gândim înainte din punct de vedere al sustenabilităţii. Nu avem nevoie de speculatori care se lansează asupra fotbalului, ci de idei care să fie fezabile din punct de vedere economic şi al solidarităţii. Nu putem distruge pilonul principal al fotbalului, care este solidaritatea. Cei mai puternici trebuie să-i susţină pe cei slabi şi acest lucru este valabil şi pentru agenţi", a mai spus Karl-Heinz Rummenigge.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.