Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcan: Alegerile din Franţa - lecţia respingerii populismului deşănţat; avem cu toţii de învăţat

facebook.com/pg/RalucaTurcan
Raluca Turcan

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, afirmă că rezultatul alegerilor prezidenţiale din Franţa reprezintă ''o lecţie a populismului deşănţat'' şi subliniază că toată lumea are de învăţat din lecţia franceză potrivit agerpres.

"Franţa a transmis astăzi un mesaj clar: locul ei este în centrul Uniunii Europene, alături de partenerii săi! Izolaţionismul propus de extrema dreaptă, reprezentată de Marine Le Pen, a fost respins categoric de cetăţenii francezi. Franţa a oferit astăzi un exemplu de democraţie, maturitate şi viziune asupra viitorului Europei. Este lecţia respingerii populismului deşănţat, a extremismului demagogic şi a oportunismului", a scris Turcan, duminică, pe Facebook. 

Ea susţine că, deşi rezultatul era anticipat în toate studiile sociologice, formalizarea înfrângerii Frontului Naţional este ca o "declaraţie de război împotriva politicienilor care clamează că valorile democratice europene au apus''. 

Liderul PNL îşi exprimă convingerea că şi la alegerile legislative francezii vor spune "nu celor care vor să îi izoleze, celor care nu înţeleg că lumea se schimbă şi că nu mai există varianta întoarcerii în timp". 

"Avem cu toţii de învăţat din lecţia franceză. Felicitări cetăţenilor francezi pentru că au arătat tuturor celor sceptici cu privire la proiectul european că viitorul există doar în Uniunea Europeană!", conchide Turcan. 

Emmanuel Macron a fost ales duminică preşedinte al Franţei, potrivit sondajelor de la ieşirea de la vot citate de agenţiile internaţionale de presă. Candidatul de centru a învins-o detaşat, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, pe reprezentanta extremei drepte, Marine Le Pen.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.