Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcan, despre ancheta DNA în cazul lui Iulian Dumitrescu: Pot să apreciez faptul că şi-a dat demisia din toate funcţiile politice

Facebook/ Raluca Turcan
Raluca Turcan

Ministra Culturii Raluca Turcan a declarat că apreciază faptul că Iulian Dumitrescu a demisionat din toate funcţiile deţinute în PNL şi a adăugat că „orice speţă de genul acesta afectează întreaga clasă politică”.

„Evident că orice speţă de genul acesta afectează întreaga clasă politică, nu vorbim doar despre partidul în care se află în diferite momente un om sau altul care se confruntă cu justiţia, ci vorbim de o scădere a încrederii în clasa politică. Eu pot să apreciez faptul că şi-a dat demisia din toate funcţiile politice pe care le deţine. În acelaşi timp avem o Constituţie şi prin Constituţie fiecare persoană care se află într-o etapă de urmărire penală beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Aşadar, justiţia îşi va urma cursul", a explicat Raluca Turcan, întrebată într-o conferinţă de presă, dacă acuzaţiile împotriva lui Iulian Dumitrescu afectează imaginea PNL şi dacă acesta ar trebui să demisioneze de la şefia Consiliului Judeţean Prahova.

Ea a mai spus că liberalii vor decide cine îl va înlocui pe Dumitrescu, după demisia acestuia.

„Există o procedură bazată pe regulament în fiecare partid. În momentul în care cineva îşi dă demisia, funcţiile respective se vacantează şi în funcţie de deciziile entităţii politice se fac propuneri pentru alegeri pe funcţiile vacantate sau se pot numi interimari. E o decizie pe care o vom discuta în interiorul partidului”, a conchis Turcan.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, prim-vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu, plasat sub control judiciar de DNA într-un dosar în care este suspectat de luare de mită şi fals în declaraţii, a anunţat, joi seară, pe Facebook, că demisionează din toate funcţiile deţinute în partid, „deoarece partidul nu are nicio legătură cu această speţă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.