Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcan, despre reacția lui Iohannis pe buget: Este un demers corect

Raluca Turcan

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, la Parlament, după ce Administrația Prezidențială a adus critici Legii bugetului pe 2019, că „este un demers corect” din partea președintelui Klaus Iohannis și că rămâne de văzut dacă șeful statului va ataca bugetul la CCR.

„Este în linia pe care instituția președinției a abordat-o până acum (reacția Administrației Prezidențiale - n.r.). Am avut o primă poziție din partea președintelui după votul pe buget. Astăzi, au fost clarificările purtătorului de cuvânt. Este un demers corect”, a declarat miercuri, la Parlament, liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, scrie Mediafax.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ - Directorul general al fermei de porci deținute de fiul lui Liviu Dragnea, CONDAMNAT la 7 ani de închisoare de Tribunalul Bucureşti

Turcan susține că dacă bugetul pe 2019 va rămâne așa cum a fost trimis spre promulgare, „România va mai supraviețui încă un an”.

„Președintele va anunța ce decizie va lua în privința bugetului(dacă va ataca la CCR - n.r.). PNL s-a pronunțat prin vot și am votat împotrivă. Vom vedea care vor fi deciziile ulterioare din partea celorlalți actori politici. Dacă bugetul acesta rămâne așa, România va mai supraviețui încă un an. România nu se va mai dezvolta prin acest buget. Spitalele vor rămâne în mizerie și pline de microbi, chiar dacă medicii au salariile mărite. Educația nu va mișca nici măcar un centimentru, pentru că se vor concentra strict din perspectivă electorală pe toalete, rechizite și alte programe fantasmagorice”, a conchis Turcan.

Purtătorul de cuvânt al președinției, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat miercuri că șeful statului cataloghează Executivul drept unul am imposturii, nereușind să dea un buget pe 2019 care să răspundă nevoilor. Proiectul a ajuns miercuri la Klaus Iohannis, acesta urmând să ia o decizie zilele următoare.

Bugetul pentru 2019 a fost adoptat, vineri, după o săptămână plină de dezbateri, în Parlarment cu votul aleşilor PSD-ALDE, UDMR şi minorităţi, Opoziţia votând împotrivă. La explicarea votului, liderii partidelor de Opoziţie au susţinut că bugetul este nerealist şi că inflaţia este problematică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.