Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan atacă și ea Parlamentul: 'Românii să înţeleagă un lucru: Guvernul îşi respectă angajamentele'

gov.ro
Raluca Turcan Florin Cîțu

În Parlament s-a ratat susţinerea fermă a unor angajamente din programul de guvernare, a menţionat, joi, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, pe Facebook, la câteva ore după ce Guvernul a decis amânarea pentru 1 ianuarie 2022 a creşterii alocaţiilor pentru copii programată anterior pentru 1 iulie anul curent.

"Regret ca în Parlament s-a ratat susţinerea fermă a unor angajamente din programul de guvernare şi agenda guvernamentală. Ştiu că se discută despre responsabilitate politică şi despre responsabilitate instituţională şi trebuie ca românii să înţeleagă un lucru: Guvernul îşi respectă angajamentele, iar creşterile succesive ale alocaţiilor o dovedesc. Însă venim după o criză economică şi de sănătate majoră, pe care nu am depăşit-o încă complet. Am obţinut cu efortul tuturor românilor o creştere economică bună pe două trimestre la rând. Avem un program de investiţii angajat ca să consolidăm această creştere. Este nevoie de responsabilitate să facem toate aceste lucruri. Şi este nevoie ca politicienii să înţeleagă asta şi să lase la o parte demagogia şi promisiunile nefondate, pentru că nu duc nicăieri. Chiar dacă lucrurile nu sunt perfecte şi multe pot fi făcute mai bine, românii trebuie să aibă încredere că acest guvern face ce trebuie şi ce şi-a asumat", a transmis Raluca Turcan.

Citește și: Florin Cîțu: 'Alocațiile vor crește la începutul anului 2022'. La ce întrebare nu a vrut să răspundă premierul

Ministrul Muncii a susţinut că Guvernul şi-a asumat să susţină creşterea etapizată a alocaţiilor cu 20% şi a apreciat că Guvernul a respectat calendarul creşterilor alocaţiilor, astfel încât în prezent alocaţia pentru copil este de 214 lei.

"Guvernul şi-a asumat să susţină creşterea etapizată a alocaţiilor cu 20%. Şi pentru că, dincolo de declaraţiile populiste, cifrele vorbesc cel mai bine, merită amintit şi cuantumul alocaţiilor de la care s-a plecat şi calendarul de creşteri pe care Guvernul l-a respectat. Astfel, la data intrării în vigoare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 123/2020, alocaţia era 156 lei, pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani şi 311 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani şi copii cu handicap. Ulterior, prin majorarea de la 1 august 2020, alocaţiile au crescut la 185 lei, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani şi 369 lei, pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani şi copii cu handicap. Iar, de la 1 ianuarie 2021, aşa cum am promis, am crescut din nou, la 214 lei, pentru copiii între 2 şi 18 ani şi 427 de lei, pentru copiii până în 2 ani şi copiii cu handicap", a notat Raluca Turcan.

Premierul Florin Cîţu a anunţat joi, la finalul şedinţei de Guvern, că Executivul a stabilit majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând din anul 2022 şi indexarea cu rata medie a inflaţiei începând din anul 2023.

"Guvernul a stabilit majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând din anul 2022 şi indexarea cu rata medie a inflaţiei începând din anul 2023. Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii începând din luna ianuarie 2022, 486 de lei pentru copiii cu vârsta până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap, 243 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale, 486 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 ani şi 18 ani în cazul copilului cu handicap. Alocaţia de stat pentru copii se cumulează cu indemnizaţia lunară, stimulentul lunar sau stimulentul de inserţie", a declarat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, conform agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.