Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia a declanșat jihadul: 718 persoane, suspectate de legături cu PKK, arestate

Twitter
erdogan

Autorităţile turce au arestat 718 persoane, între care lideri ai "Partidul Democrat al Popoarelor" (pro-kurd, HDP), suspectat de legături cu rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), căruia Ankara i-a atribuit duminică responsabilitatea pentru "executarea" a 13 turci în Irak, a indicat Ministerul de Interne turc luni, potrivit AFP, potrivit Agerpres.

Pierderile anunţate de Ankara duminică au crescut presiunea asupra principalului partid pro-kurd al Turciei, HDP, pe care autorităţile turce îl prezintă ca "vitrina" politică a PKK.

Citește și: Omul lui Ion Iliescu încă face parte din Guvern! Ajuns la 72 de ani, e șef peste Culte în Cabinetul Cîțu

"Un număr mare de arme, documente şi materiale digitale aparţinând organizaţiei (teroriste) au fost confiscate în timpul percheziţiilor", a indicat Ministerul turc de Interne, adăugând că au fost declanşate operaţiuni în 40 de oraşe din toată ţara.

Raidurile la nivelul ţării, soldate cu sute de arestări în mediile pro-kurde, survin după ce Turcia a acuzat duminică PKK că a executat 13 dintre cetăţenii săi, majoritatea membri ai forţelor de securitate, reţinuţi în urmă cu mai mulţi ani în nordul Irakului.

Citește și: Rareș Bogdan este pompierul de serviciu! Stinge ‘incendiul’ dintre Florin Cîțu și Vlad Voiculescu: Prim-ministrul a făcut, în special, referire la cei din Opoziție

PKK a recunoscut moartea unui grup de prizonieri, dar a respins versiunea Ankarei, susţinând că prizonierii au fost ucişi în atacuri aeriene turceşti.

Turcia efectuează în mod regulat atacuri în zonele montane din nordul Irakului împotriva bazelor PKK, care din 1984 duce un război sângeros de gherilă pe teritoriu turc, care a provocat peste 40.000 de morţi.

HDP şi-a exprimat duminică "profunda tristeţe' pentru moartea cetăţenilor turci din Irak, solicitând PKK să elibereze prizonierii pe care îi mai are în captivitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.