Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia a efectuat 'atacuri aeriene' în nordul Siriei, în apropiere de frontieră

f-16 turcia

Turcia a efectuat miercuri ”atacuri aeriene” în regiunea Ras al-Ain, situată în nordul Siriei, la frontiera cu Turcia, a anunţat un ONG, la puţin timp după ce Ankara a anunţat lansarea ofensivei sale împotriva Unităţilor Protecţiei Poporului (YPG), o miliţie kurdă, relatează AFP.

În această regiune, un corespondent AFP a auzit o explozie puternică, a văzut ridicându-se fum la frontieră şi a anunţat că avioane survolau sectorul.

Potrivit corespondentului AFP, tiruri de artilerie aveau loc continuu împotriva oraşului Ras al-Ain, care au determinat civili să fugă după ce şi-au luat unele lucruri cu ei pe motociclete, cu maşini iar unii pe jos.

Citește și: SCENE de GROAZĂ la metrou - Un bărbat a fost târât de tren pe tot peronul, până în tunel

”Raiduri aeriene” şi tiruri de artilerie au vizat oraşul Ras al-Ain şi împrejurumile acestuia, a anunţat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR).

PANICĂ

Tiruri de artilerie turcă au vizat, de asemenea, mai multe sate din regiunea Tal Abyad, situat la rândul său la frontiera cu Turcia, potrivit Observatorului.

Potrivit cotidianului turc Hürriyet, Turcia intenţionează ca mai întâi să preia controlul asupra unei fâşii de teritoriu la frontieră, cu o lungime de 120 de kilometri şi o lăţime de aproximativ 30 de kilometri, între oraşele Tal Abyad şi Ras al-Ain.

”Avioanele de război turce au început să efectueze atacuri aeriene asupra unor zone civile. Există o panică puternică în rândul oamenilor”, a anunţat la rţndul său Mustafa Bali, un purtător de cuvânt al Forţelor Democratice Siriene (FDS), o alianţă de combatanţi arabi şi kurzi din care fac parte YPG şi care este suţinută de Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.