Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia a predat Rusiei trupul neînsufleţit al pilotului ucis după doborârea avionului SU-24

avion doborat

Trupul neînsufleţit al unuia dintre cei doi piloţi ai avionului rus de bombardament Suhoi SU-24, doborât marţi de aviaţia turcă la graniţa cu Siria, a fost predat luni autorităţilor ruse şi transportat la Moscova, relatează agenţia Anadolu, citată de AFP. 

Cei doi piloţi au reuşit să se catapulteze, dar unul dintre ei, Oleg Peşkov, a fost ucis de focurile de armă trase asupra sa probabil de rebelii sirieni. Celălalt pilot a supravieţuit şi a fost salvat în urma unei operaţiuni de comando a trupelor ruse şi siriene. Cadavrul lui Peşkov a fost recuperat duminică de autorităţile turce în regiunea Hatay şi dus în capitala Ankara, unde s-a desfăşurat un serviciu funerar la care au fost prezenţi şi diplomaţi ruşi. 

Avionul SU-24 a fost doborât de avioane de vânătoare F-16 ale armatei turce după ce desfăşurase o misiune în nord-vestul Siriei. Potrivit Turciei, avionul rus a pătruns în spaţiul ei aerian şi a primit zece avertismente înainte ca avioanele F-16 să-şi lanseze rachetele asupra lui. Însă Rusia susţine că avionul SU-24 nu a ieşit deloc din spaţiul aerian al Siriei şi că nu a primit niciun mesaj înainte să fie doborât. 

După acest incident ce a tensionat relaţiile dintre cele două ţări Moscova a recurs la represalii, printre măsurile luate numărându-se reintroducerea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii turci şi sancţiuni economice, precum interzicerea importurilor unor produse provenite din Turcia, neprelungirea contractelor cu lucrătorii turci din Rusia sau anularea zborurilor charter turistice către Turcia. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.