Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia cere extrădarea a 18 saudiți în legătură cu cazul uciderii jurnalistului Khashoggi

lawandcourtsblog.wordpress.com
justitie turcia

Procuratura din Istanbul a pregătit o cerere de extrădare din Arabia Saudită pentru 18 suspecți în cazul uciderii jurnalistului disident Jamal Khashoggi, a comunicat Ministerul de Justiție din Turcia, informează agenția Reuters.

C. T. Popescu, dezvăluiri REVOLTĂTOARE despre experienţa pe care a avut-o la Sanador: 'Asta e privatul, unde plătești de te rupi'

Autoritățile de la Riad au transmis anterior că 18 persoane au fost arestate, iar cinci oficiali guvernamentali de rang înalt au fost demiși, în urma investigației în acest caz.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut autorităților saudite să extrădeze suspecți în Turcia pentru a fi judecați. Erdogan a mai solicitat Arabiei Saudite să dezvăluie cine a dat ordinul asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi, precum și locul în care se află corpul acestuia, amenințând că Turcia deține mai multe informații despre caz decât a dezvăluit până acum.

Jurnalistul Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post și un critic acerb al prințului moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obține documente necesare căsătoriei sale.

Arabia Saudită a negat inițial că ar avea informații despre dispariția acestuia. Ulterior, oficiali saudiţi au admis că jurnalistul a fost ucis accidental în cursul unei altercații produse în incinta Consulatului.

În cele din urmă, procurorul general al Arabiei Saudite a declarat joi că uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi reprezintă o crimă cu premeditare.

"Motivul pentru cererea de extrădare este că Jamal Khashoggi a fost ucis în Turcia de cetățeni saudiți care au sosit în Turcia în acest scop", a declarat un oficial turc.

"Este clar că sistemul juridic din Turcia este mai bine echipat pentru a servi în mod veritabil cauza justiției în acest caz", a adăugat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.